EXCLUSIV Prof dr Mircea Beuran, despre pericolul reprezentat de dietele de slăbire: „În organism, lucrurile sunt făcute să funcţioneze ca într-un ceas, toate să se mişte continuu ca să dea ora exactă”

Nu există dietă de slăbire ideală şi, în general, slăbitul ar fi de preferat să nu se producă în urma unei diete, spune profesorul Mircea Beuran. Reputatul chirurg recomandă echilibrul atât în alimentaţie, cât şi în stilul de viaţă de zi cu zi, iar atunci când se pune problema slăbitului, este de preferat să se umble nu doar la alimentaţie, ci şi la activitatea fizică, astfel încât să se ardă mai multe calorii decât se consumă prin mâncare.
Irina Dumitrescu
18 mai 2024, 13:25
EXCLUSIV Prof dr Mircea Beuran, despre pericolul reprezentat de dietele de slăbire:

Profesorul Mircea Beuran a dezvăluit, într-un interviu pentru România TV, că cele mai bune alimente pe care omul le poate consuma sunt cele din zona în care acesta s-a născut. Energia locului de naştere este extrem de benefică pentru om.

Prof dr Mircea Beuran desfiinţează dietele de slăbire: „Nu vă bucuraţi că slăbiţi 20 kg. Organismul suferă”

Dacă sunt aşa de multe diete, înseamnă că niciuna nu e bună. Nu putem să trăim toţi cu una şi aceeaşi dietă. Fiecare om e un univers, cu părţile lui componente, acestea se leagă de mediul lui înconjurător.

Omul trebuie să se hrănească din zona în care s-a născut. De acea zonă este el legat energetic şi de acolo îi face cel mai bine să mănânce, să respire aerul de acolo. Ne vin pacienţi din Africa, din Orientul apropiat sau îndepărtat, de peste Ocean. Toţi vin cu suferinţe digestive.

În urma unei diete de slăbire, organismul suferă. Să nu ne uităm doar la faptul că am slăbit 15 kg-20 kg pe care le-am acumulat neavând un stil de viaţă adecvat. De aici apar şi cazurile noastre.

Sunt regimuri numai pe proteine, am avut o grămadă de pacienti cu insuficienţe renale, probleme cu impact de tub digestiv. Crescând urea şi creatinina se produc modificări severe pe tubul digestiv. Uneori, cu greu repari lucrurile acestea.

Citeste si EXCLUSIV Ce alimente ar trebui să evităm pentru o digestie optimă. Prof dr Mircea Beuran: „E necesar să fim atenţi nu doar la alimente, ci şi la modul lor de preparare”

Nu există dietă ideală, exista un stil de viaţă, un echilibru, să ştii să mănânci cel mai eficient dimineata pentru că reprezintă volumul energetic pe o zi intreagă. Dar trebuie şi să ai o activitate, munceşte, fă un sport, mergi cu bicicleta, trebuie sa consumi partea pe care o iei.

Dacă stai doar pe scaun, vei suferi de obezitate, de diabet, complicaţiile diabetului, tulburările care apar prin axul de modificare de tub digestiv. Deşeurile se duc către sistemul vascular, o parte din suferintele sistemului vascular se vor răspândi către organele care sunt vacularizate”, explică medicul.

Organismul uman, asemeni unui ceas în care toate componentele trebuie să se mişte continuu ca să dea ora exactă

Profesorul Mircea Beuran aseamănă corpul omenesc cu un ceas în care totul trebuie să funcţioneze şi să se mişte ca să arate ora exactă. Alimentaţia haotică, deprivarea organismului prin diete de substanţe hrănitoare, sedentarismul, toate acestea încetinesc funcţionarea organelor până la momentul în care organismul cedează. Asemeni ceasului care se opreşte atunci când mecanismele interne încetinesc.

„Obiceiul de a mânca alimente conservate, statul pe scaun, sunt oameni care lucrează continuu pe scaun, iar după 15 ani, maximum 20 de ani, organismul lor cade.

Citeste si EXCLUSIV Prof dr Mircea Beuran explică explozia numărului de cancere colo-rectale la vârste tinere: „Boala e tratabilă în stadiile 1-2, dar mulţi aleg să-şi trateze simptomatologia specifică acestor stadii cu terapii naturiste”

Avem nişte drame aici. Vin pacienţii şi îmi spun: dar sunt tânăr, de ce am boala asta? Pentru că el a supralicitat foarte mult si mâncând, si stând concentrat cu ochii în monitorul calculatorului. Lucrul acesta uzează ochiul, sistemul nervos, lipsa de activitate la fel. Lucrurile sunt făcute să funcţioneze ca într-un ceas, toate să se mişte continuu ca să dea ora exactă.

Dacă stăm cu toate organele pe loc, apar nişte disfuncţii, că sunt alimentare, din mediu, din lipsa de cultură, de comunicare, toate astea te înstrăinează, iar organismul decade„, a explicat profesorul Mircea Beuran la România TV.

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Afacerea inedită cu care un român simplu a dat lovitura după ce a renunțat la porumb și cartofi. A cultivat fructe, un singur kilogram se vinde și cu 70 de lei
Capital.ro
Se acordă gratuit pentru proprietarii de teren din România. Au extins lista. Lege nouă din 24 iulie
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Tragedia prin care trece Dan Diaconescu. Dumnezeu să te odihnească!
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Președintele Klaus Iohannis la recepția organizată de Emmanuel Macron pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024
MediaFlux
CÂT ne COSTĂ VECHIMEA la PENSIE. Calcule pentru UN AN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!