EXCLUSIV. Protocolul semnat de Parchetul condus de Laura Codruţa Kovesi cu Parchetul din Rusia FOTO DOCUMENT

România TV prezintă protocolul semnat de Parchetul condus de Laura Codruța Kovesi cu Parchetul din Rusia. Este un act secret extrem de important şi controversat, pentru că informațiile din dosare puteau folosite și în alte scopuri de ruși.

20 feb. 2019, 17:13

Protocolul de cooperare a fost semnat pe data de 12 ianuarie 2012, intre Procurorul General al Romaniei de atunci si Procurorul General al Federatiei Ruse, la Moscova.

Laura Codruţa Kovesi, vecină cu Bercea Mondial VIDEO

Atunci cand se semna „Protocolul privind cooperarea intre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a Romaniei si Procuratura Generala a Federatiei Ruse” conotatiile s-au limitat strict la cooperarea partilor in privinta aspectelor prevazute  de articolul 2: „asigurarea drepturilor si libertatilor omului, combaterea criminalitatii, inclusiv in formele sale organizate, cooperarea judiciara internationala in materie penala, formarea profesionala si avansata a personalului dn cadrul organelor de procuratura, activitati stintifice si de cercetare in probleme de interes comun”.

DOCUMENT: Sentinţa care ar putea dinamita dosarele ANRP. Eşecurile DNA din epoca Kovesi

Laura Codruța Kovesi are un nou dosar penal anchetat de Secția Specială de Investigare a Magistraților pentru unul dintre protocoalele secrete încheiate între DNA și SRI. Dosarul penal a fost deschis pentru un protocol secret semnat în 2009 între DNA și SRI. În acest moment, Laura Codruța Kovesi este anchetată în 19 dosare penale.