EXCLUSIV | Robert Turcescu, ”omorât” pe internet. Jurnalistul nu mai scapă de escrocheriile din mediul online. ”Lumea în care trăim s-a tâmpit de tot!”. CNA a sesizat DNSC

Robert Turcescu este un nume sonor în România. Jurnalist și fost realizator al emisiunii radio ”România în direct”, s-a trezit cu apeluri telefonice din partea apropiaților, care erau șocați și disperați. Motivul? Credeau că a decedat, asta după ce s-a viralizat un anunț în mediul online cu titlul ”Zi tristă pentru România. Robert Turcescu a murit”. Între timp, CNA a sesizat Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC).

11 ian. 2024, 12:04
EXCLUSIV | Robert Turcescu, ”omorât” pe internet. Jurnalistul nu mai scapă de escrocheriile din mediul online. ”Lumea în care trăim s-a tâmpit de tot!”. CNA a sesizat DNSC

Robert Turcescu nu mai are nevoie de prezentare, fiind una dintre cele mai cunoscute persoane din România. Turcescu este cunoscut ca fost politician, jurnalist și fost realizator al emisiunii radio ”România în direct”.

Este deja cunoscut faptul că numele renumitului jurnalist este târât în minciunile din mass-media. De data aceasta, escrocii din mediul online l-au trecut la morți!

Citește și Fiica lui Robert Turcescu intră în televiziune. Ioana Taisia este noua vedetă Pro TV: „Ador această experiență!”

Contactat de către Victor Ciutacu, care i-a urat sănătate multă, în timp ce îl aștepta ca invitat în emisiunea ”Punctul Culminant”, difuzată la România TV, Robert Turcescu a spus, în exclusivitate:

„Doamne Ajută să fim sănătoși și la trup, dar mai ales la minte! Mie mi se pare că lumea în care trăim, nu că a luat-o razna, s-a tâmpit de tot. Vorba poetului, ”Nu credeam să învăț a muri vreodată”, dar se pare că odată cu aceste nenorociri pe rețelele de socializare, trebuie să ne așteptăm și la lucruri de genul ăsta.

Îți dai seama cum e să te trezești că te sună cunoștințele, finii, foști colegi de facultate care oftează când răspunzi la telefon și zic ”Bă, trăiești? Scrie pe Facebook că ai murit”. După care, te trezești că deschizi Facebook-ul, față în față cu anunțul cum că își ia lumea rămas bun că ai decedat”.

În urmă cu puțin timp, numele lui Robert Turcescu a mai fost folosit în mod ilegal de infractorii din mediul online, iar de această escrocherie nu a scăpat nici Andreea Esca.

Numele celor doi au apărut în diferite reclame și știri false postate pe Instagram sau Facebook. Infractorii se folosesc de siglele televiziunilor de știri, iar o mulțime persoane care cad în plasă.

Mai mult decât atât, sunt oameni care nu se informează mai bine și riscă să investească bani în platforme fantomă.

La un moment dat, chiar și prezentatorul de televiziune, Dan Negru, s-a plâns că numele lui este folosit în anunțuri false și a avertizat oamenii să fie vigilenți.

”Dar CNA-ul și SRI-ul nu mișcă nimic?”

Printre altele, nici marile site-uri din țară nu se informează suficient, ca atare, site-ul Digi24 a promovat o știre falsă despre jurnalist, cu titlul ”Robert Turcescu a șocat toată România. El a vorbit despre un proiect care a ajutat deja peste 12.000 de români să câștige pasiv 20.000 de lei”.

Jurnalistul are de gând să acționeze, mai ales că nu este prima dată când astfel de minciuni sunt împrăștiate în mediul online.

„Caut în momentul de față un avocat dispus să își asume un astfel de proces prin care să dăm Facebook în judecate pentru că aceste mizerii apar pe aceasta rețea, în condițiile în care ele sunt sponsorizate! Dacă te uiți pe acest anunț vei vedea că este sponsorizat, deci, Facebook e părtaș la asta pentru că încasează bani.

Sunt folosite numele și sigla ROMGAZ, Rompetrol, sigla Digi24, sunt oameni naivi care deschid un astfel de site și cred că e pe bune. Eu am primit mesaje de la oameni care au investit în nu știu ce și au pierdut bani, și aproape că mă trag pe mine la răspundere.

Citește și Robert Turcescu își ia adio de la televiziune, după experiența B1 TV. „A fost scurt, dar intens”. Cu ce se va ocupa jurnalistul de acum

Sunt din ce în ce mai multe anunți, înțeleg că și Andreea Esca a pățit așa, la fel și Dan Negru, imagini folosite în mod abuziv în care vocile noastre sunt trucate și oamenii sunt îndemnați să investească. Băi, dar CNA-ul nu mișcă nimic? Dar SRI-ul e pus să păzească, nu? Domnul Rog de la SRI nu vrea să intervină puțin? Că se folosește sigla ROMGAZ. Nimeni nu acționează la nivel național, acum încep să mă gândesc că e o complicitate la nivel național. Mâine aud că a murit președintele României”.