EXCLUSIV | Scandal uriaş după moartea lui Alexandru Şonea. Fiica secretă a profesorului şi mama acesteia aruncă bomba. Sinuciderea preşedintelui Senatului Universităţii de Agronomie ar fi fost înlesnită de soţia şi fiul acestuia

Detalii explozive au ieşit la iveală în cazul morţii lui Alexandru Şonea, la mai bine de trei săptămâni de la gestul extrem la care ar fi recurs preşedintele Senatului Facultăţii de Agronomie din Bucureşti. Profesorul universitar are o fiică secretă pe care a recunoscut-o, fapt ce a declanşat un scandal uriaş în familia sa. Tânăra de 25 de ani şi mama ei au declarat pentru Romaniatv.net că au suspiciuni că sinuciderea lui Alexandru Şonea ar fi fost înlesnită de către fiul şi soţia cadrului universitar. Alexandra Rotaru, fiica recunoscută de Alexandru Şonea, a mărturisit că este împiedicată de fratele ei, Cosmin Şonea, să afle adevărul despre moartea tatălui ei, motiv pentru care a făcut demersurile pentru a se constitui ca parte civilă în dosarul penal instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

30 iul. 2021, 16:03
EXCLUSIV | Scandal uriaş după moartea lui Alexandru Şonea. Fiica secretă a profesorului şi mama acesteia aruncă bomba. Sinuciderea preşedintelui Senatului Universităţii de Agronomie ar fi fost înlesnită de soţia şi fiul acestuia

Vestea că reputatul profesor universitar Alexandru Șonea a fost găsit spânzurat în biroul său de la Universitatea de Agronomie Bucureşti în dimineaţa zilei de 6 iulie a şocat întreaga lume academică, precum şi întreaga sa familie. La mai bine de trei săptămâni de la incidentul terifiant, Alexandra Rotaru, o tânără de 25 de ani din Timişoara, a trimis la adresa redacţiei Romaniatv.net documente pentru a demonstra faptul că este fiica lui Alexandru Şonea. Sfâşiată de durere, a povestit că a fost împiedicată de fratele ei vitreg şi de mama acestuia să participe la înmormântarea tatălui ei, deşi primise asigurări că va putea participa la funeralii.

„Iniţial mi-a spus înainte să aibă loc înmormântarea că pot să-l contactez şi să apelez la el. După ce a avut loc înmormântarea, a spus să nu-l mai contactez şi să nu-i mai trimit mesaje. A zis că nu vrea să ne mai vedem niciodată şi să nu mai păstrăm nicio legătură”, a declarat Alexandra Marina Rotaru, fiica lui Alexandru Şonea, pentru Romaniatv.net.

„(Cosmin Şonea, fiul lui Alexandru Şonea, n.red) a zis că ne ţine la curent despre înmormântare. Nu s-a ţinut de cuvânt. N-au vrut să ne vadă”, a mărturisit Marinela Rotaru, fost cadru didactic din Timişoara cu care Alexandru Şonea a avut o relaţie.

Tânăra a scos la iveală detalii neştiute până în prezent despre viaţa fostului preşedinte al Senatului Facultăţii de Agronomie din Bucureşti. Idila dintre Alexandru Șonea şi Marinela Rotaru a început în toamna anului 1995.

„El a venit în 1995 în septembrie la Timişoara ca reprezentant al Ministerului la admitere. A stat câteva zile aici. Ne-am întâlnit. Când l-am cunoscut, eram divorţată de tot şi eram fără copii. El mi-a spus că şi el este despărţit. I-am spus când am început relaţia că nu îmi doresc să mai am vreo legătură oficiată cu acte”, a povestit fosta parteneră a lui Alexandru Şonea, pentru Romaniatv.net.

Alexandra Rotaru, fiica Alexandru Şonea
foto: Facebok

Fosta parteneră a lui Alexandru Şonea: „Soţia lui a aflat întâmplător de existenţa fiicei mele”

Patru luni mai târziu, Marinela Rotaru a aflat că este însărcinată, cu toate că medicii îi spuseseră că nu poate avea copii. A decis atunci să păstreze sarcina, chiar şi cu riscul ca fetiţa să se nască cu grave probleme de sănătate.

„Când am aflat că sunt însărcinată, l-am sunat (pe Alexandru Şonea n.red), i-am spus şi a rămas puţin interzis la aflarea veştii. Atunci mi-a spus că, de fapt, el nu este divorţat, e numai despărţit. (…) Am fost şocată când am auzit şi i-am spus: între noi totul s-a terminat”, a mărturisit fosta parteneră a lui Şonea.

Alexandru Rotaru, fiica lui Alexandru Şonea, alături de mama ei
foto: Facebook

Femeia, care a fost profesoară de Statistică la Universitatea de Vest din Timişoara, a povestit şi cum a aflat soţia lui Alexandru Şonea despre faptul că acesta are o fetiţă dintr-o relaţie extraconjugală.

„Soţia lui Alexandru Şonea a aflat întâmplător de existenţa fiicei mele. Când avea fiica mea câteva luni, el era plecat într-o tabără cu studenţii. Eu îi scrisesem o scrisoare pentru acum 25 de ani nu erau telefoane mobile şi e-mailuri.

Întâmplarea a făcut ca soţia lui să meargă să-şi ducă băiatul în tabără, a pus mâna pe scrisoare şi a desfăcut-o, pentru că era la recepţie. Recepţionera i-a dat scrisoarea doamnei Şonea, iar ea, în loc să i-o dea lui Alexandru Şonea, a desfăcut scrisoarea şi a citit-o, ceea ce este infracţiune!”, a spus Marinela Rotaru.

Din acel moment, fosta iubită a lui Alexandru Şonea a mărturisit că „a început iadul pe pâmânt”. Ea susţine că soţia lui Alexandru Şonea l-a convins să vândă un apartament cu trei camere din Bucureşti, „să-i dea toţi banii fiului, pentru ca, nu cumva dacă el moare, să aibă fiica mea pretenţie la avere”.

„Taică-su o iubea enorm. A recunoscut-o imediat ce s-a născut. Fiica mea este fiica lui Şonea Alexandru, biologică şi legitimă, recunoscută de el în mod direct, fără niciun test de paternitate”, a explicat ea.

Fiica secretă a lui Alexandru Şonea vrea să afle adevărul despre sinuciderea tatălui ei

Alexandra Rotaru a mărturisit că a intrat la bănuieli în momentul în care fratele ei vitreg, Cosmin Şonea, a evitat să discute cu ea despre motivele pentru care Alexandru Şonea a recurs la gestul extrem. De altfel, mama tinerei a spus că a constatat că schimbarea declaraţiilor în momentul în care a cerut mai multe informaţii despre ce s-a întâmplat în ultima zi din viaţa lui reputatului profesor universitar.

„Când l-a întrebat pe fratele ei ce s-a întâmplat, a spus că nu ştia pentru că în ultimele zile erau certaţi şi nu au vorbit, el şi cu tatăl lui, profesorul Şonea. Iniţial, am crezut că a fost o sinucidere fără nicio explicaţie (…) şi apoi nu a mai recunoscut că erau certaţi. Faptul că nu vrea să ne dea numele procurorului. Ne-a interzis să ne interesăm despre motivul sinuciderii profesorului Şonea.

Fiica mea are suspiciuni rezonabile că Şonea Cosmin (fiul lui Alexandru Şonea) şi Şonea Victoriţa (soţia profesorului) ar fi putut să-i determine şi să-i înlesnească sinuciderea”, este convinsă fosta parteneră a lui Alexandru Şonea.

Chinuită de durere după pierderea tatălui, Alexandra Rotaru şi-a întrebat insistent fratele vitreg de ce tatăl lor a recurs la gestul extrem, însă spune că s-a lovit de refuzul lui Cosmin Şonea.

„L-a întrebat dacă nu a fost cumva crimă. El i-a spus că e sigur că a fost sinucidere. A spus că nu ştie, nici nu vrea să ştie şi nici noi să nu ne interesăm şi să căutăm adevărul. Ne-a blocat toate numerele de telefon”, a afirmat mama Alexandrei Rotaru.

Fiul lui Alexandru Şonea a refuzat să comenteze

Contactat de Romaniatv.net, Cosmin Şonea, fiul lui Alexandru Şonea, nu a dorit să facă declaraţii legat de acest subiect.

„Poate să mă acuze de orice oricine. Nu intru în aşa ceva. Aş vrea să mă lăsaţi să-mi plâng tatăl în linişte.

Pot dânsele să spună ce vor. Este problema lor ce vor şi ce spun. Pur şi simplu, nu comentez absolut nimic”, a spus Cosmin Şonea, fiul lui Alexandru Şonea.

Sinuciderea lui Alexandru Şonea, comparată cu cea a Mădălinei Manole

Mai mult, fiica secretă a lui Alexandru Şonea spune că vrea doar să afle adevărul despre moartea tatălui ei pe care o compară cu sinuciderea Mădălinei Manole.

„Noi nu i-am acuzat că ei sunt vinovaţi. Vrem doar să aflăm adevărul. E exact ca la Mădălina Manole. Cum părinţii Mădălinei Manole aveau suspiciuni că soţul Mădălinei i-ar fi înlesnit şi determinat sinuciderea. Aveau suspiciuni. N-am acuzat. Am dreptul să am suspiciuni!

Cosmin Şonea ne-a spus că dacă îl mai contactăm, ne va face plângere penală pentru hărţuire”, a mai precizat Marinela Rotaru.

„Am nevoie de sprijin pentru că din punct de vedere psihic nu mai sunt bine în ultimele trei săptămâni. Am avut multe coşmaruri”, a mărturisit fiica lui Alexandru Şonea.

Citeşte şi: Preşedintele Senatului Universității de Agronomie din București s-a sinucis. Legătura ditre Alexandru Şonea şi celebrul dosar ferma Băneasa

Președintele Senatului Universității de Agronomie din București, Alexandru Șonea,  este cel care a cedat presiunilor procurorului DNA Nicolae Marin pentru ca Universitatea să reclame un așa-zis prejudiciu în dosarul Băneasa, prejudiciu care nu a fost dovedit niciodată, și și-a convins colegii să voteze în favoarea acestei decizii, scrie cetateanul.net.

Surse apropiate anchetei susţin că profesorul Șonea nu a lăsat niciun bilet de adio în care să îşi explice gestul. În plus, spun colegii săi nimic din ce s-a petrecut în ultimele zile nu ar fi dat de înţeles că preşedintele Senatului Universităţii Agronomice nu ar mai vrea să trăiască.

Noi ipoteze despre moartea lui Alexandru Şonea

Mai mult, fosta parteneră a lui Alexandru Şonea a declarat că moartea acestuia nu ar avea legătură cu dosarul Băneasa, ci probabil cu decizia Universităţii de Agronomie de a nu-i prelungi colaborarea.

„Nu are legătură în niciun caz cu dosarul Băneasa. Dacă ar fi avut legătură cu faptul că în fiecare an avea nevoie de aprobarea conducerii Universităţii ca să-şi poată prelungi activitatea. El normal trebuia să fie la pensie, conform legii. Trebuia în fiecare an să le ceară aprobarea celor din conducerea Universităţii.

Fiica mea şi eu a discutat cu rectorul şi directorul de la resurse umane care erau în Consiliul de Administraţie. Vineri a avut loc ultimul Consiliu de Administraţie, înainte ca (Alexandru Şonea) să se sinucidă. Am întrebat dacă s-a pus problema să se retragă pentru că nu îi mai acordaţi prelungirea? Ei au negat. S-ar putea să fie şi acest lucru, pe lângă problemele de familie”, a dat de înţeles mama Alexandrei Rotaru.

Alexandra Rotaru (25 de ani) este doctorand în Geografie şi, în prezent, locuieşte împreună cu mama ei într-o garsonieră a Universităţii de Vest din Timişoara.

Tânăra a apelat la un avocat pentru a se constitui parte civilă s-a constitui parte civilă în dosarul penal privind cauza morţii lui Alexandru Şonea, instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.