EXCLUSIV | Victor Ponta, nemilos după incendiul de la Spitalul de Boli Infecţioase din Ploieşti. „Tot timpul mor oameni şi nu mai cere domnul Iohannis demisia nimănui. La ăştia se întâmplă de zece ori şi nu mai protestează nimeni”

Victor Ponta, liderul Pro România, a lansat un atac virulent la adresa preşedintelui Klaus Iohannis şi a guvernanţilor, în contextul în care mai mulţi oameni au murit în incendii produse în spitale. "Tot timpul mor oameni şi nu mai cere domnul Iohannis demisia nimănui (...) Celor de acum nu le e teamă de nimic şi de asta nu fac nimic", a declarat Victor Ponta, în direct la România TV.

11 nov. 2021, 19:41
EXCLUSIV | Victor Ponta, nemilos după incendiul de la Spitalul de Boli Infecţioase din Ploieşti. „Tot timpul mor oameni şi nu mai cere domnul Iohannis demisia nimănui. La ăştia se întâmplă de zece ori şi nu mai protestează nimeni”

Victor Ponta a comentat, în direct la România TV, modul în care au intervenit autorităţile în cazul incendiului produs joi dimineaţă la Spitalul de Boli Infecţioase din Ploieşti.

„Se întâmplă ce spunea domnul Iohannis şi cei care protestau in 2015 că nu trebuia să se întâmple. După Colectiv am plecat din funcţie pentru că nu se mai poate aşa, să moară oamenii într-un club privat într-un accident tragic.

Trebuie să vină domnia sa şi cei care luptă cu corupţia. Ori acum vedem că deja ne-am obișnuit. O dată la două luni în spitale de stat, nu în cluburi private!

Tot timpul mor oameni şi nu mai cere domnul Iohannis demisia nimănui. (…) Nimeni nu mai răspunde. Nu mai interesează pe nimeni. Nu ştiu unde sunt protestatarii ăia care strigau «corupţia ucide»”, a afirmat Victor Ponta.

Citeşte şi: Incendiu la Spitalul de Boli Infecţioase din Ploieşti. SANITAS, acuzaţii grave la adresa politicienilor: „Sunteţi mai nocivi decât SARS-CoV-2”

De asemenea, fostul premier a vorbit şi despre moartea Petrică Mîţu Stoian. Întrebat dacă tragedia putea fi evitată, Ponta consideră că „oamenii care sunt acolo în spitale fac ce pot cu ceea ce li s-a pus la dispoziţie”.

„Dacă tot şi-a îndeplinit domnul Iohannis să aibă propriul Guvern, cred că e al şaptelea din 2015 încoace.

Domnul Iohannis vrea mereu Guvernul lui. Faptul că ai ştiut din primăvară, ai pierdut primăvara şi vara când trebuia să le dai oamenilor din spitale medicamente şi să rezolvi problemele tehnice.

Bine, mă, Ponta? Dacă erai tu, ce făceai? Ieşeau protestatarii, reziştii şi mă executau pe mine. Ne împuşcau pe toţi din Guvern dacă se întâmpla o dată aşa ceva”, a mai precizat Ponta.

Citeşte şi: Ultimele cuvinte ale lui Petrică Mîţu Stoian înainte să moară. Sora artistului a făcut dezvăluirea cu lacimi în ochi VIDEO

Victor Ponta, despre incendiile din spitale: „La ăştia se întâmplă de zece ori şi nu mai protestează nimeni”

„La ăştia se întâmplă de zece ori şi nu mai protestează nimeni. De asta ai banii şi puterea statului ca să rezolvi probleme. Aici îi doare în cot.

Îi lăsăm pe oameni să moară sau găsim o soluţie? Nu, îi lăsăm să moară şi cu asta basta, că oricum nu au ce să le facă

Cred că asta îi sperie pe oameni. Îşi dau seama că nimeni nu va fi responsabil şi se va repeta.

Sunt oameni care spălă pe mâini ca Pilat din Pont, dar problemele nu se le rezolvă nimeni”, a mai spus Victor Ponta.

Ponta: „Să vină cu PSD-ul la guvernare şi să se apuce de treabă”

„Să vină odată un Guvern, să vină cu PSD-ul la guvernare şi să se apuce de treabă, că măcar nouă şi celor din PSD ne e teamă de oameni, de procurori. Celor de acum nu le e teamă de nimic şi de asta nu fac nimic”, a mai afirmat fostul premier.

Întrebat care ar putea fi rezultatul negocierilor dintre PNL şi PSD, Ponta consideră că prin intrarea la guvernare, social-democraţii îi salvează pe liberali.

„Mie îmi e foarte clar ce se întâmplă. Domnul Iohannis trebuia din decembrie anul trecut votul oamenilor, să cheme PSD-ul şi să îi întrebe: puteţi să faceţi Guvern? Cu cine? Cu PNL-uL?

Am pierdut un an de zile cu poveştile astea, cu experimentul, cu domnul Cîţu. Acum PSD îi salvează pe PNL şi pe domnul Iohannis intrând la guvernare.

Înţeleg că tot cu coada pe sus sunt liberalii. Ei au prim-ministru, preşedintele, ministerul de Finanţe. Nu ştiu ce ar trebui să li se întâmple. PSD intrând la guvernare îi salvează de fapt.

Pur şi simplu îi salvează şi pretenţiile lor ar trebui să fie la nivelul modului în care au guvernat în această perioadă”, a conchis liderul Pro România.