Executorul care l-a evacuat din apartament pe criminalul de la Oneşti, condamnat pentru abuz în serviciu

Executorul care l-a evacuat din apartament pe criminalul de la Oneşti a fost condamnat la patru ani şi patru luni de închisoare, pentru complicitate la abuz în serviciu şi dare de mită. Menţionăm că această condamnare nu are legătură cu tragedia care a avut luni.

03 mart. 2021, 15:08
Executorul care l-a evacuat din apartament pe criminalul de la Oneşti, condamnat pentru abuz în serviciu
Primele imagini din apartamentul în care au fost ucişi cei doi ostatici

Executorul care l-a evacuat din apartament pe criminalul de la Oneşti a fost condamnat pentru complicitate la abuz în serviciu şi dare de mită, în 2016. Reamintim că Gheorghe Moroșan l-a acuzat că l-ar fi evacuat cu jandarmii fără să arate un document care să-i dea acest drept.

Executorul care l-a evacuat din apartament pe criminalul de la Oneşti, condamnat pentru abuz în serviciu

Alexandru Tabarcea este executorul care i-a evacuat din apartament pe Gheorghe Moroşan şi pe soţia acestuia în urmă cu 12 ani. Între timp, Tabarcea a devenit avocat în Baroul Bacău, potrivit Ziarul de Bacău. 

Pe 31 octombrie 2016, el a fost condamnat la patru ani şi patru luni de închisoare, pentru complicitate la abuz în serviciu şi dare de mită, într-un dosar în care DNA a anchetat devalizarea Rafinăriei Dărmănești.

În 2019, pe rolurile instanțelor de judecată erau proceduri de executare silită a fostului executor judecătoresc.

Citeşte şi Criminalul de la Oneşti şi-a pus victimele să-şi sune familiile înainte să le omoare

Cum a ajuns apartamentul soţilor Moroşan în posesia Chimcomplex

Reprezentanții companiei Chimcomplex Borzești au precizat că apartamentul în care au fost ţinuţi ostatici, apoi au fost ucişi cei doi muncitori a devenit proprietatea companiei în urmă cu 12 ani, în 2009, „ca urmare a unei sentințe judecătorești”, anterior având statut de „locuință personală”.

Gheorghe Moroșan nu a fost angajat la Chimcomplex, precizează reprezentanții companiei. Soția acestuia, Aurelia Moroșan, a fost angajata Chimcomplex până în anul 2003.

Citeşte şi ITM intervine în cazul luării de ostatici de la Oneşti: „Pe fişa postului nu au trecut aşa ceva”

„Era gestionar în cadrul companiei. Din păcate, în anul 2003, din bunurile companiei gestionate de doamna Moroșan au dispărut peste 7 tone de materiale (țevi, inox și altele). În urma expertizei, ea a fost găsită responsabilă. A existat un proces, conform legislației românești, și s-a pus sechestru pe acest imobil, care ne-a fost dat ca să acopere prejudiciul făcut companiei. Imobilul a intrat în posesia Chimcomplex vandalizat, fără ferestre, uși interioare sau exterioare ori alte bunuri. Victimele au fost angajații companiei, erau electricieni care verificau instalația electrică din apartament în vederea renovării acestuia” ”, a declarat, Georgiana Stavarache, directorul de comunicare al Chimcomplex, potrivit Libertatea.

Reamintim că doi electricieni, unul de 36 de ani, altul de 52 de ani, au murit luni seară înjunghiați, la Onești, unde fostul proprietar al casei în care lucrau a intrat peste ei și i-a luat ostatici, puțin înainte de ora 12.00. După ore în șir de negocieri cu forțele de ordine, timp în care ostaticii erau ținuți legați lângă el, bărbatul de 68 de ani i-a ucis pe amândoi cu o sabie și un cuțit.

Bărbatul a stat cu ostaticii pe balcon și a negociat cu polițiștii, iar la un moment dat soția lui a participat și ea la negocieri, de pe trotuar. Femeia a fost audiată după crime și ulterior arestată preventiv.