ITM intervine în cazul luării de ostatici de la Oneşti: „Pe fişa postului nu au trecut aşa ceva”

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Bacău a demarat o anchetă după ce doi angajaţi ai Chimcomplex au fost ţinuţi ostatici şi ucişi în apartamentul deţinut de companie.

03 mart. 2021, 11:50
ITM intervine în cazul luării de ostatici de la Oneşti: „Pe fişa postului nu au trecut aşa ceva”
ITM intervine în cazul luării de ostatici de la Oneşti: "Pe fişa postului nu au trecut aşa ceva"

ITM intervine în cazul luării de ostatici de la Oneşti. Familiile electricienilor ţinuţi ostatici şi ucişi într-un apartament din Oneşti a lansat acuzaţii grave la adresa companiei la care aceştia erau angajaţi.

ITM intervine în cazul luării de ostatici de la Oneşti: „Pe fişa postului nu au trecut aşa ceva”

„Pe fişa postului nu au aşa ceva, să lucreze în apartamente. Directorul ştia că e cu probleme apartamentul. Şi că omul are probleme, antecedente, mulţi ştiau. Pur şi simplu i-au trimis. Nu aveau ce căuta la acest apartament!”, a declarat Paul Iştoan, potrivit Libertatea.

Citeşte şi Vecinul care a găzduit-o pe soţia criminalului de la Oneşti, dezvăluiri şocante: „Mă simt vinovat”

În urma acestor acuzaţii, Inspectoratul Teritorial de Muncă Bacău  a demarat o anchetă iar o echipă de inspectori de muncă din cadrul Serviciului Control Securitate și Sănătate în Muncă s-a deplasat la locul producerii evenimentului.

„Acestia vor cerceta accidentul in scopul stabilirii imprejurarilor si cauzelor care au condus la producerea acestuia, a raspunderilor si a masurilor ce se impun a fi luate pentru prevenirea producerii altor cazuri similare si , respectiv, pentru determinarea caracterului accidentului.

Conform informarii transmise de SC Chimcomplex SA , in dimineata zilei de 01.03.2021 doi lucratori ai societatii ( P.D. lacatus mecanic, in varsta de 52 de ani si I.S. electrician, in varsta de 36 de ani) s-au deplasat la un apartament aflat in proprietatea Chimcomplex SA, din Onesti, in vederea stabilirii necesarului de materiale pentru repararea instalatiei electrice. Fostul proprietar a patruns in locuinta, in imprejurari care vor fi stabilite in urma finalizarii cercetarilor, si i-a injunghiat pe cei doi salariati care au fost declarati decedati in seara zilei de 01 martie.

Cercetarea va fi efectuata in colaborare cu lucratorii Inspectoratului de Politie Judetean Bacau”, transmite ITM Bacău.

Citeşte şi Criminalul de la Oneşti şi-a pus victimele să-şi sune familiile înainte să le omoare

Reamintim că doi angajaţi ai combinatului Chimcomplex au fost luaţi ostatici şi ucişi în apartamentul pe care trebuiau să-l renoveze. Acesta aparţinea chiar companiei la care lucrau cei doi bărbaţi.

Agresorul ar fi fost anunțat de vecini că sunt în apartament iar acesta ar fi intrat peste ei, i-a culcat la pământ și i-a legat cu coliere de plastic de mâini. Soția sa se afla și ea în bloc, la etajul patru, de unde îl informa constant pe bărbat.

Reprezentanţii Poliţiei Române au declarat în cadrul conferinţei de presă de marţi după-amiază că cei care se fac vinovaţi de moarte celor doi electricieni vor fi pedepsiţi conform legii.