Explozia bancomatului din Otopeni, noi detalii din anchetă. Hoţii aveau măşti de protecţie şi au folosit „pizza slide”

Trei bărbați îmbrăcați în pelerine verzi și cu fețele acoperite cu măști de protecție sunt autorii jafului de la banca din Otopeni. Hoţii au aruncat în aer două bancomate. Hoții au avut nevoie de doar 5 minute ca ia banii, iar atacul a fost înregistrat de camerele de supraveghere. Polițiștii spun că metoda folosită se numește "pizza slide". 

RomaniaTV.net
09 sept. 2020, 10:52
Explozia bancomatului din Otopeni, noi detalii din anchetă. Hoţii aveau măşti de protecţie şi au folosit „pizza slide”

Șeful Direcției de Investigații Criminale din cadrul IGPR, Cristian Gheorghe, a făcut publice, miercuri, noi detalii din cazul exploziei bancomatului din Otopeni. Anchetatorii au precizat că hoţii au avut feţele acoperite cu măşti de protecţie şi au folosit un dispozitiv explozibil confecţionat artizanal, cunoscut drept „pizza slide”. 

Reprezentantul IGPR a precizat că poliţiştii aşteaptă rezultatul expertizei pentru a identifica substanţele şi dispozitivele explozibile folosite de hoţii care au aruncat în aer un bancomat din oraşul Otopeni.

„În legătură cu autorii, există un cerc de suspecţi în cauza aceasta”, a afirmat şeful Direcției de Investigații Criminale din cadrul IGPR, adăugând că în prezent sunt audiaţi mai mulţi martori în acest dosar.

Autorii jafului din Otopeni au folosit o bombă numită „pizza slide”

Potrivit anchetatorilor, autorii jafului purtau pelerine verzi în momentul comiterii jafului.

„Aveau feţele acoperite. Părerea mea este că aveau nişte măşti folosite de marea majoritate a populaţiei pentru uz medical”, a precizat şeful Direcției de Investigații Criminale.

Dispozitivul explozibil folosit pentru a arunca în aer bancomatul nu este unul de tip militar, spune Cristian Gheorghe.

„Nu are legătură cu ceva care să facă parte din spectrul Armatei sau a explozibililor militari. Este un dispozitiv artizanal. A fost destul de bine confecţionat. E un mod de operare folosit destul de des în afară.

I se spune, în limbaj de specialitate, pizza slide. Nu prea ai cum să-l greşeşti, adică se confecţionează o carcasă. Dispozitivul, dacă e să mă întrebaţi pe mine, a fost făcut bine”, a explicat el.

VIDEO Momentul în care bancomatele unei bănci din Otopeni sunt aruncate în aer

Cristian Gheorghe a menţionat că „la nivel naţional, spargerile şi furturile din bancomate prin folosirea de explozibil nu sunt un fenomen”.

„De la începutul anului, avem cinci cauze şi a şasea este cea de ieri. În aceste cinci cauze avem autorii. Avem şi un flagrant la o speţă de acest gen. O mare parte, majoritatea lor, sunt arestaţi. Făcând o comparaţie cu ceea ce se întâmplă în exterior, nici măcar nu putem spune că ar putea avea la un moment dat o problemă.

Sunt cinci cauze în nouă luni. În aceste cinci cauze, Poliţia a identificat autorii şi i-a arestat. E adevărat că modurile de operare diferă. Unele au fost cu exploziv solid, aşa cum s-întâmplat ieri, altele cu sisteme explozibile cu gaz”, a menţionat Gheorghe. 

De asemenea, anchetatorii au precizat că aşteaptă inventarul realizat de bancă pentru a stabili prejudiciul.