Explozia de la Petromidia. A murit şi cel de-al doilea angajat transferat în Germania

A murit şi al doilea angajat al Petromidia Năvodari, rănit în urma exploziei, care a fost transferat la un spital din Germania.

18 iul. 2021, 11:11
Explozia de la Petromidia. A murit şi cel de-al doilea angajat transferat în Germania

Explozia de la Petromidia. Bilanţul a crescut acum la trei persoane decedate.

„Din păcate, cu regret vă confirmăm faptul că al doilea angajat Rompetrol Rafinare – transferat anterior la o unitate medicală specializată din Germania, a decedat în cursul serii trecute, în ciuda tuturor eforturilor depuse de personalul medical”, au informat reprezentanţii Rompetrol, conform Adevărul.

Citeşte şi: Mesajul sfâsietor al soţiei tânărului mort la Petromidia: „Pedeapsa vine noaptea. Eşti nevoit să ţipi, să urli şi să plângi în şoaptă”

În urmă cu cinci zile, a murit prima dintre victimele incendiului de la Petromidia, ce fusese transferată la un spital din Germania.

În incendiul izbucnit pe 2 iulie, pe platforma industrială Petromidia, s-a stins din viaţă şi Iulian Atanasiu. Tânărul de 32 de ani a lăsat în urmă o tânără soţie, în vârstă de 33 de ani, şi o fetiţă de doi ani.

Citeşte şi: Florin Cîţu explică de ce au fost transferaţi în străinătate cei doi bărbaţi răniţi în incendiul de la Petromidia. „Ministerul Sănătăţii să ne spună ce s-a făcut cu investiţiile în sistem după cazul Colectiv”

Timp de aproape o oră, peste 100 de pompieri, din Constanţa, Călăraşi, Tulcea şi Brăila au luptat pentru stingerea incendiului din 2 iulie care se manifesta cu flacără deschisă şi degajări mari de fum.

Citeşte şi: Victimă a incendiului de la Petromidia: „Eu abia merg la toaletă şi ei zic că mai am puţin şi joc fotbal”

Incendiul a fost localizat la ora 13:14, fiind astfel eliminat pericolul extinderii acestuia la vecinătăţi. Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa a prelevat probe din zona Rafinăriei Petromidia în urma incendiului, dar nu au fost emise buletinele de analiză nici până în prezent.

Din fericire, datorită circulaţiei curenţilor de aer, norul de fum s-a deplasat spre mare şi nu spre partea continentală a Dobrogei. Acesta a fost şi motivul pentru care reprezentanţii Gărzii de Mediu nu au luat decizia evacuării populaţiei din zona Năvodariului sau a plajei.

Citeşte şi: EXCLUSIV. Victor Ponta, despre victimele arse în explozia de la Petromidia: „Eu cred că trebuiau să fie tratați aici. Este mai rău ca la Colectiv”