Explozie a unui rezervor de combustibil, sunt zeci de morţi. „Nu îi putem prelua, nu avem locuri. Toţi au arsuri” VIDEO

 Libanul lovit de o nouă tragedie. Cel puţin 28 de persoane au fost ucise şi zeci rănite în urma unei uriaşe explozii.

15 aug. 2021, 13:37
Explozie a unui rezervor de combustibil, sunt zeci de morţi. „Nu îi putem prelua, nu avem locuri. Toţi au arsuri” VIDEO

Explozie puternică în Liban. Surse militare au declarat că armata libaneză a confiscat un rezervor ascuns de depozitare a combustibilului în oraşul Tleil şi se afla în mijlocul distribuirii benzinei către locuitori când a avut loc explozia, relatează Reuters.

Libanul, aflat într-o criză economică foarte gravă, se confruntă cu lipsă de combustibil de luni de zile, afectând aprovizionarea cu bunuri de primă necesitate.

Crucea Roşie a declarat că echipele sale încă desfăşoară operaţiuni de căutare şi salvare la locul exploziei, distribuind pe Twitter o fotografie cu mai mulţi oameni care mergeau în interiorul unui crater uriaş. Majoritatea răniţilor sunt în stare gravă, a declarat dr. Salah Ishaq de la spitalul al-Salam.

Bilanţ cumplit în Haiti după cutremurul de 7,2 grade. Sunt cel puţin 304 morţi

Un angajat de la un alt spital a declarat presei internaţionale că peste 30 de persoane rănite au venit la unitate. „Toţi au arsuri”, a spus el, adăugând că mulţi au fost respinşi, deoarece spitalul nu este echipat pentru a trata astfel de cazuri.

Libanul, lovit de ceea ce Banca Mondială numeşte una dintre cele mai grave crize economice pe care le-a văzut lumea în ultimii 150 de ani, se confruntă cu lipsa alimentelor de elemente de bază, medicamentelelor şi combustibilului.

 

Protestatarii au blocat mai multe drumuri din ţară joi, la o zi după o decizie a Băncii Libanului de ridicare a subvenţiilor la carburanţi.

Explozia Akkar are loc la mai puţin de două săptămâni după ce Libanul a marcat prima comemorare a exploziei tragice din portul Beirut, care a ucis peste 200 de oameni. La 4 august 2020, o cantitate uriaşă de azotat de amoniu a explodat şi a devastat o parte importantă din oraş.

Accident cumplit, opt persoane au murit pe autostradă. IMAGINI ŞOCANTE

A fost una dintre cele mai mari explozii non-nucleare din istorie. În anul de atunci, niciun oficial nu a fost tras la răspundere pentru această explozie.

„Masacrul de la Akkar nu este diferit de masacrul portuar”, a spus fostul prim-ministru Saad al-Hariri pe Twitter, făcând referire la o explozie în portul Beirut, în urmă cu un an, şi a cerut oficialilor libanezi, inclusiv preşedintelui, să îşi asume responsabilitatea şi să demisioneze.

Hariri este principalul politician musulman sunnit, religia dominantă în nordul Libanului, şi s-a opus deschis preşedintelui libanez Michel Aoun.

Gebran Bassil, care conduce partidul fondat de Aoun, a scris pe Twitter că „inimile noastre sunt alături de familiile din Altalil şi Akkar în această seară”.