Explozie Crevedia: Trei pacienţi rămân în stare critică, 24 au fost externaţi

Dintre pacienţii aflaţi în străinătate, se află în stare critică unul dus iniţial la Milano, care are arsuri pe mai mult de 90% din suprafaţa corpului şi a fost transferat la o altă clinică din Italia, specializată în tratarea arsurilor.

01 sept. 2023, 15:23
Explozie Crevedia: Trei pacienţi rămân în stare critică, 24 au fost externaţi

Trei pacienţi dintre cei peste 50 răniţi în exploziile produse la o staţie GPL din Crevedia sunt în stare critică, doi fiind internaţi în Bucureşti şi un altul la Milano, iar acesta din urmă a fost transferat într-o altă unitate medicală din Italia, înalt specializată în tratarea arsurilor. 17 pacienţi aflaţi în Bucureşti sunt în stare medie sau uşoară, iar 24 de pacienţi au fost externaţi, relevă raportul transmis vineri de Ministerul Sănătăţii.

Prezentăm situaţia transmisă de minister:

– Pacienţi critici intubaţi şi ventilaţi mecanic: 2, din care: – 1 pacient – Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti; – 1 pacient – Spitalul Clinic de Urgenţă “Bagdasar Arseni” Bucureşti;

– Pacienţi internaţi aflaţi în stare medie sau uşoară: 17, din care: – 6 pacienţi – Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti; – 4 pacienţi – Spitalul Clinic de Urgenţă “Bagdasar Arseni” Bucureşti; – 6 pacienţi – Spitalul Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri Bucureşti (A fost transferat pacientul internat la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti); – 1 pacient – Spitalul Universitar de Urgenţă Elias Bucureşti;

Marcel Ciolacu taie în carne vie după explozia de la Crevedia: Toți acești așa-ziși patroni care fac zeci și sute de milioane de euro provocând tragedii de proporții nu mai au ce căuta în mediul de afaceri din România!”
– Pacienţi externaţi: 24

– Pacienţi decedaţi: 3

– Pacienţi transferaţi în străinătate: 12.

Dintre pacienţii aflaţi în străinătate, se află în stare critică unul dus iniţial la Milano, care are arsuri pe mai mult de 90% din suprafaţa corpului şi a fost transferat la o altă clinică din Italia, specializată în tratarea arsurilor.

”Pacient intubat şi ventilat mecanic. Instabil hemodinamic, necesită suport vasopresor intensiv. Stare critică, monitorizat intensiv continuu. A fost transferat într-o altă unitate medicală din Italia, înalt specializată în tratarea arsurilor”, afirmă medicii despre acest pacient provenit de la Spitalul Clinic de Urgenţă “Bagdasar Arseni”.

Un alt pacient cu arsuri pe mai mult de 45% din suprafaţa corpului, aflat tot la Milano, este intubat şi ventilat mecanic, stabil hemodinamic, cu evoluîie clinică favorabilă, fiind monitorizat intensiv continuu.

Doi pacienţi aflaţi la Graz, în Austria, cu arsuri pe mai mult de 10% din suprafaţa corpului, au ”patologie chirugicală complicată din cauza localizării leziunilor de arsură şi a gradului acestora”.

Alţi 3 pacienţi cu arsuri pe mai mult de 40% din suprafaţa corpului sunt stabili hemodinamic, iar starea lor nu a siferit modificări în ultimele 24 de ore, aceştia fiind internaţi la Berlin şi Lubeck, în Germania.

Starea unui pacient aflat în Norvegia, cu arsuri pe 25% din suprafaţa corpului, s-a ameliorat.

Cu excepţia pacientului cu arsuri pe mai mult de 90% din corp, starea tuturor celorlalţi aflaţi în străinătate nu a suferit modificări în ultimele 24 de ore.

raport-presa-01-septembrie-2023

Patronii firmei de GPL care a explodat la Crevedia promit sprijin umanitar

Patronii firmei de GPL care a explodat la Crevedia au trimis o scrisoare către Primăria din localitate, iar în ședința de consiliu care a avut loc ieri a fost citită de un reprezentat al Primăriei.
Administratorii ”SC Flagas SRL” au informat Primăria de disponibilitatea lor în ceea ce privește ajutorul victimelor exploziilor care au avut loc în Crevedia.

Locuitorii din localitate care au asistat la ședința de consiliu nu au apreciat scrisoarea și au avut o atitudine dezaprobatorie în momentul în care era citită.

„Stimate domnule primar, dorim să ne exprimăm regretul și să ne cerem scuze dvs. și locuitorilor comunei Crevedia pentru dificultățile prin care comunitatea dvs. trece în această perioadă ca urmare a incendiului izbucnit la locația societății noastre, Flagas SRL

Povestea motanului Crevete, ars în exploziile de la Crevedia, a impresionat internetul. Ce s-a întâmplat cu supravieţuitorul necuvântător

Vă rugăm să facilitați contribuția noastră pe care suntem hotărâți să o aducem prin alimente, apă, medicamente, produse de igienă personală, obiecte de răcire a aerului în spațiile comune, cu orice alte produse, a căror necesitatea ne-o semnalați. Trei mese pe zi pentru persoanele găzduite în spațiul alocat sinistraților și, după caz, repararea tuturor imobilelor distruse, aduse în stare de neîntrebuințare sau afectate în orice mod prin incendiu. În acest sens, vă informăm că am rezervat deja serviciile de dezvoltare imobiliară necesare și beneficiem de disponibilitatea deplină a unor profesioniști în domeniul construcțiilor care pot aloca deja în orice moment resursele necesare atât intrării în frontul de lucru, cât și inițierii și accesării procedurilor specifice întocmirii documentației specifice. Cu speranța că solidaritatea care ne aduce acum împreună nu ne va expune și nu ne va respinge nevoia noastră de a ajuta vă rugăm să aveți îngăduința de a concretiza condițiile unui dialog și de a ne permite în acest sens un contact cu reprezentanții Primăriei dvs”, se arată în scrisoarea Flagas citită de reprezentanta Primăriei.