Povestea motanului Crevete, ars în exploziile de la Crevedia, a impresionat internetul. Ce s-a întâmplat cu supravieţuitorul necuvântător

În timpul exploziilor devastatoare care s-au produs în seara zilei de 26 august 2023 în localitatea Crevedia au fost rănite și animale, nu doar oameni. Printre necuvântătoarele care au supraviețuit deflagrațiilor se numără și un motan, care a fost botezat Crevete.

01 sept. 2023, 12:10
Povestea motanului Crevete, ars în exploziile de la Crevedia, a impresionat internetul. Ce s-a întâmplat cu supravieţuitorul necuvântător

În seara zilei de sâmbătă, 26 august 2023, la o stație GPL din localitatea Crevedia s-au produs trei explozii extrem de puternice. În urma deflagrațiilor, trei persoane și-au pierdut viața, iar alte 56 au fost rănite. În timpul deflagrațiilor au fost rănite și animale, unele reușind să supraviețuiască, printre care şi Crevete.

Unul dintre supraviețuitorii exploziilor de la Crevedia este un motan în vârstă de aproximativ trei luni, care a fost găsit de un om cu suflet mare printre dărâmăturile rămase în urma exploziilor. Pisoiul a fost botezat Crevete, iar povestea lui a ajuns rapid virală pe internet.

Bărbatul care l-a găsit pe Crevete a povestit că acesta era ars la bot, la urechi și la ochi, semne clare ale focului care a mistuit tot în jurul lui.

„Cum intri în Crevedia, pe dreapta, aproximativ vis-a-vis de problemă, dintr-un morman de moloz și efectiv dărâmături, a ieșit baiatu’ ăsta; maxim 3 luni, ars la mustăți, ars la bot, ars la urechi, ars la ochi, ars pe labe, cu un dinte rupt… te și întrebi cum a reușit să supraviețuiască, cum de flăcările nu i-au luat cu totul vederea sau nu a fost afectat mai rău. Nu pot spune că merge, dar stă pe picioarele lui, a venit singur într-o dungă dinspre moloz către oameni.

Ce nu se prea vede în această fotografie, e atitudinea. Deși a venit către oameni în starea descrisă mai sus, nu s-a plâns deloc, nu a mieunat, nu a zis nimic, n-a cerut nimic. Te privea parcă cu înțelepciunea unui maestru spiritual în vârstă de 98 de ani, care la viața lui le-a văzut pe toate și care pare să fie împăcat cu ideea că e posibil să nu mai aibă foarte mult timp la dispoziție. Probabil pare nebunie, dar efectiv asta am simțit eu când se uita la mine.

Citeşte şi: Preţurile din Vama Veche, din nou subiect de revoltă. Cât au plătit doi turişti pentru cel mai simplu prânz

Domnu’ coleg George l-a botezat Creve și a ocupat poziția de naș cu această ocazie, dar fără să-mi dau seama exact când și cum Creve a devenit Crevete. Nu e chiar un pet name, dar așa a rămas.

Începând cu data de 29.08.2023 și până câte zile i-o da Măiculiţa Domnului, Crevete are statut de family member și cu asta am zis tot. Albumul Crevete va fi public la cererea tuturor celor care l-au cunoscut deja și care vor să vadă ce mai face din când în când. Deocamdată are medic personal de mare talent, e în carantină într-un apartament cu 2 camere decomandat prin amabilitatea unor oameni cu suflet mare și nu se predă. Doctoresa spune că e atât de slab încât e clar că făcea foamea de mult timp.

Deși pare ciudat sa spui asta … Crevete a avut noroc. Can’t save them all … dar e bine să contribuim fiecare cu ce putem. Din păcate tragedii vor fi mereu, unele care chiar nu pot fi evitate (cum sunt cele naturale). Unele sunt tragedii umane, unde doar ne putem imagina cum ar fi. Cum ar fi astăzi să ai casă și soție și mâine sa ai un morman de moloz și o soție arsă pe 90% din corp. Nici nu am curaj să încerc să-mi imaginez așa ceva. Să privim și partea pozitivă. Eu sunt de părere că dacă facem fiecare ce este corect și omenește posibil, fiecare din locul în care se află, totul va fi mult mai bine. Probabil România ar fi fost Elveția dacă lucrul ăsta s-ar fi întâmplat măcar de după Revoluție. Cert este un aspect: Crevete nu se predă, deci nici noi nu o putem face”, este postarea făcută de Ki Patru pe Facebook.

Citeşte şi: Haos la eliberarea cărţilor de identitate în Sectorul 6. Primăria pasează vina la MAI