Explozie de cazuri COVID-19 în judeţul Prahova. Explicaţia directorului DSP: „S-au testat voluntar”

În ultimele 24 de ore au fost raportate un număr mare de cazuri de coronavirus în judeţul Prahova, mai exact 48 de infectări. Mai mult de jumătate dintre persoanele confirmate s-au testat voluntar, la companii private.

RomaniaTV.net
14 iul. 2020, 05:16
Explozie de cazuri COVID-19 în judeţul Prahova. Explicaţia directorului DSP: „S-au testat voluntar”

Directorul DSP Prahova susţine că numărul mare de cazuri vine de la persoanele care s-au testat voluntar pentru a putea pleca în vacanţe în străinătate. Persoanele în cauză s-au testat în laboratoare private, iar rezultatele au fost trimise la Bucureşti.

Citeşte şi: Raed Arafat: Cazurile de infectare raportate zilnic sunt doar cazuri noi, nu şi retestări

„Din păcate au fost foarte multe cazuri și vă explic de unde. 40 și ceva de cazuri de ieri până azi, mare parte sunt oameni care s-au testat voluntar. E vorba de cei care vor să plece în concediu, alții care s-au testat la firmă. Noi aveam din anchete 20 de persoane, mai avem încă 28 care s-au testat la laboratoare private, recoltate în Prahova, trimise la București. Și au apărut aceste buletine. Mare parte dintre ei cred că s-au testat în vederea unei plecări. N-or să mai plece, sperăm să se facă bine” , a declarat Bogdan Cristian Nica, director DSP Prahova.

În ultimele 24 de ore, în România, au fost raportate 413 cazuri noi de infectare cu coronavirus. De asemenea, au decedat 17 persoane pe teritoriul României, bilanţul morţilor ridicându-se astfel la 1.901.

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 23.552 au fost externate. Dintre acestea, 21.692 sunt pacienţi vindecaţi, iar 1.860 – asimptomatici externaţi la 10 zile după depistare. Totodată, până în prezent, 573 de pacienţi cu test pozitiv au fost externaţi la cerere.