EXPLOZIE într-o gară din China. Trei persoane au MURIT şi 79 au fost RĂNITE

O explozie s-a produs miercuri seara în faţa unei gări din Xinjiang, în vestul Chinei, care s-a soldat cu mai mulţi răniţi, a anunţat mass-media chineză, în timp ce preşedintele Xi Jinping se afla în vizită în regiune.

RomaniaTV.net
30 apr. 2014, 17:39
EXPLOZIE într-o gară din China. Trei persoane au MURIT şi 79 au fost RĂNITE

Update: 22:21: Agenţia Xinhua a calificat explozia din gară ca fiind un „atac terorist violent”. Acesta a coincis cu vizita în regiune a premierului Xi Jinping.

Update 22:01: Trei persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 79 au fost rănite miercuri seară, în explozia produsă în faţa unei gări din Urumqi, capitala regiunii chineze Xinjiang. Iniţial, presa chineză a anunţat că explozia produsă miercuri seară s-a soldat cu mai mulţi răniţi

Explozia a avut loc într-o staţie feroviară din Urumqi, capitala Xinjiang, a precizat agenţia Xinhua. Deflagraţia s-a produs într-o zonă în care se aflau bagaje abandonate între ieşirea din gară şi o staţie de autobuz, a precizat agenţia, adăugând că „ambulanţe şi maşini de poliţie au fost trimise la faţa locului”.

Într-un mesaj postat pe reţeaua de socializare Weibo, cotidianul Beijing News a informat că în explozie au fost rănite 50 de persoane şi a adăugat, citând un ofiţer de poliţie, că victimele au fost transportate la diferite spitale, potrivit Agerpres.

Xinjiang, zonă bogată în resurse la graniţa Asiei Centrale, este afectată de ani de zile de violenţe comise, potrivit guvernului de la Beijing, de militanţii islamişti şi separatişti. Tulburările din Xinjiang au condus la moartea a peste 100 de persoane anul trecut.