Explozie la fabrica de armament din Băbeni. O persoană a murit, alţi angajaţi ai uzinei sunt răniţi

O explozie puternică s-a produs, joi, la fabrica de armament de la Băbeni, din județul Vâlcea. Un tânăr de 22 de ani a murit după ce un proiectil a explodat. Totul s-a întâmplat în faţa mamei acestuia, şi ea angajată în fabrică. Femeie a făcut atac de panică. Alţi doi oameni au avut nevoie de îngrijiri medicale.

RomaniaTV.net
16 mai 2019, 11:19
Explozie la fabrica de armament din Băbeni. O persoană a murit, alţi angajaţi ai uzinei sunt răniţi

Explozia de la Uzina Mecanică Băbeni a fost anunţată la 112 de angajaţi ai fabricii. La faţa locului au fost trimise mai multe echipaje de prim-ajutor ale Ambulanţei şi SMURD, dar şi echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea.

Echipajele medicale care au ajuns la Băbeni după explozie au găsit un tânăr de 22 de ani în stop cardio-respirator. Din păcate, paramedicii SMURD nu au reuşit să-l resusciteze, declarând decesul.

De asemenea, mama tânărului rănit, care se afla în uzină în momentul producerii exploziei, a suferit un atac de panică, ea fiind transportată la spital.

Explozia a fost urmată şi de un incendiu, dar acesta a fost stins de personalul din uzină.

Uzina Mecanica Băbeni, din judeţul Vâlcea, înfiinţată în anul 1981 ca o societate făcând parte din Sistemul Naţional de Apărare, are două capacităţi de fabricaţie: capacitate militară de încarcare produse de artilerie şi delaborare muniţie şi capacitate de execuţie ambalaje de lemn pentru industria militară.


loading...