Explozie la un bar din Târgovişte. Două persoane au suferit arsuri

Doi bărbaţi au fost răniţi, joi, în urma unei explozii urmate de un incendiu care a avut loc într-un bar în care se aflau şi aparate de jocuri mecanice din municipiul Târgovişte. Primele cercetări ale pompierilor arătă că deflagraţia a fost provocată de o acumulare de gaze.

RomaniaTV.net
05 ian. 2012, 08:05
Explozie la un bar din Târgovişte. Două persoane au suferit arsuri

Dispeceratul Distrigaz Sud Reţele a fost sesizat, în jurul orei 09.30, cu privire la o explozie produsă într-un local.

Echipele de intervenţie de la Distrigaz sosite la faţa locului, au izolat perimetrul şi au întrerupt alimentarea cu gaze naturale a barului.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa, explozia a avut loc în momentul în care vânzătoarea localului a aprins o brichetă, informează Mediafax. În acel moment, în bar se aflau şi trei bărbaţi veniţi pentru a verifica aparatele de jocuri mecanice, iar doi dintre aceştia au fost răniţi în deflagraţie.

Cei doi bărbaţi, care sunt răniţi uşor, având arsuri la mâini şi la faţă, au fost transportaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte, însă nu au necesitat internarea.

În urma exploziei, care a fost urmată de un incendiu, plafonul fals din rigips al localului a căzut, iar uşa barului s-a desprins din perete. La faţa locului au intervenit pompierii cu o autospecială, iar focul a fost stins imediat.

Localul în care a avut loc explozia este situat în spatele Primariei Târgovişte, într-o construcţie aflată în curtea unei case, administratorii barului plătind chirie pentru acel spaţiu.

După ce echipele companiei de gaze au efectuat investigaţiile tehnice, nu au fost descoperite scurgeri de gaze pe reţeaua de distribuţie în zona localului.

Potrivit pompierilor, cât şi Distrigaz Sud Reţele, se pare că explozia s-a produs datorită unor nereguli ale instalaţiei de utilizare a gazelor naturale. Un reşou a fost racordat printr-un furtun neomologat.