Fabuloasa poveste a supravieţuitoarei de pe Titanic născute în România

Ultima ediţie a cărţii „Titanic. Triumph and Tragedy” scoate la iveală un detaliu surprinzător: o supravieţuitoare de pe Titanic a fost născută în România. Este vorba de Bella Moore. Femeia a rămas în viaţă după ce o persoană i-a cedat, în ultima clipă, locul în barca de salvare, scrie jurnalul.ro.

RomaniaTV.net
24 mai 2012, 20:55
Fabuloasa poveste a supravieţuitoarei de pe Titanic născute în România

În „Titanic. Triumph and Tragedy”, ediţia a treia, semnată de John P. Eaton şi Charles A. Haas, în dreptul numelor Bellei şi al lui Meyer Moor, nu mai scrie la ţara de provenienţă „Rusia” ci „Rumania”.

Mai mult, într-un document provenit de pe vasul Carpathia, cel care a preluat supravieţuitorii, apare la capitolul „races” – cu referire la naţionalităţi– şi „Romanian” („român”).

Bella Moore a ajuns la bordul Titanicului deşi cumpărase iniţial un bilet pentru ea şi fiul ei, Meyer, pentru RMS Adriatic, un vas al aceleiaşi companii. Din cauza conflictului de muncă cei doi au fost transferaţi pe Titanic. Ea pleca de la nişte rude din Anglia, care o găzduiseră după fuga din Rusia.

Era cea de-a doua tentativă pentru Bella de a ajunge în America. Ea fugea de persecuţiile împotriva evreilor în Imperiul Rus, fiind văduva unui evreu căzut pe front, potrivit Jurnalul.ro.

Bella şi fiul său au ajuns teferi în America, supravieţuind naufragiului vasului Titanic. Au plecat în Canada, iar după mulţi ani au ajuns în sfârşit America.

Citeşte mai multe despre povestea Bellei Moore în Jurnalul.ro.