Face PSD alianţă cu Pro România? Marcel Ciolacu: E un acord politic pe care îl respectăm

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD şi al Camerei Deputaţilor, a declarat, legat de scandalul izbucnit în urma scandalului Armand-Tudorache privind fraudarea alegerilor la Sectorul 1, că e dreptul social-democraţilor de a cere renumărarea voturilor şi că această procedură se va realiza în conformitate cu legea.

RomaniaTV.net
29 sept. 2020, 14:43
Face PSD alianţă cu Pro România? Marcel Ciolacu: E un acord politic pe care îl respectăm

„Am înţeles, conform legii, că PSD are acest drept, să ceară renumărarea voturilor. Cât timp totul e în cadrul legii nu e nicio problemă. Au făcut o numărătoare paralelă şi din punctul lor de vedere au câştigat. Nu înţeleg de ce e această agitaţie pe stradă, prin secţii”, a spus Marcel Ciolacu.

Cei de la USR au acuzat falsificarea proceselor verbale, după ce în mai multe secții de vot codurile QR au fost decupate și lipite pe documente. Poliţia cercetează acest caz.

Marcel Ciolacu: „Şi nu e bine să facă lumină? Îi lăsăm pe specialişti să îşi facă treaba”.

În ceea ce priveşte o viitoare alianţă cu Pro România, Marcel Ciolacu a declarat că există un acord politic pe care PSD îl respectă.

„Avem un acord politic pe care îl respectăm. Doamna Firea a avut o opinie personală în ceea ce îl priveşte. Nu vin în PSD nici Ponta, nici Negoiţă. Noi doar avem o colaborare politică”, a mai spus Ciolacu.

Gabriela Firea, învinsă în alegerile pentru Primăria Capitalei, spune că de vină pentru faptul că nu a existat o alianță între PSD, Pro România și ALDE pentru București este liderul Pro România, Victor Ponta. Firea spune că „artizanul distrugerii alianței de centru-stânga este Victor Ponta, care dorește să fie președintele țării”.

„Cred, de fapt, că artizanul distrugerii alianței de centru-stânga în București este domnul Victor Ponta, cel care urmează o carieră politică personală, dorește să fie președintele țării. Îi incomodam foarte mult și pe dumnealui, nu doar pe domnul Nicușor Dan, dacă aș fi câștigat primăria, pentru că așa se spune, că primăria Capitalei este o trambulină pentru prezidențiale”, a spus Firea.

Gabriela Firea: Victor Ponta vrea să fie preşedintele ţării. Îl incomodam foarte mult

Victor Ponta a reacţionat imediat după ce Gabriela Firea l-a acuzat că este artizanul distrugerii alianţei şi că acesta, de fapt, îşi doreşte să devină preşedintele României, iar ea îl incomodează foarte mult.

„Mie îmi pare rău că stânga a pierdut Primăria Capitalei, dupa 12 ani. Sorin Oprescu a fost un primar bun şi cred că nu pierdea dacă îl lăsau să candideze, Firea a pierdut. Oamenii puternici îşi asumă greşelile şi învaţă din ele, oamenii cu obsesii dau vina pe alţii. Firea a luptat cu Robert Negoiţă, dar el a câştigat. Şi înteleg că ea se luptă cu mine în 2024, mai bine câştiga în 2020”, a spus Victor Ponta.

Mesajul lui Victor Ponta dupa atacul Gabrielei Firea: „Nu ne vom alia cu PSD la alegerile parlamentare”