Facebook News s-a extins în afara SUA. Ştirile unor publicaţii mari, precum Daily Mail sau Financial Times, vor apărea într-un feed separat pe Facebook

Facebook News se extinde şi în afara Statelor Unite. De acum e disponibil şi pentru utilizatorii din Marea Britanie.

26 ian. 2021, 13:36
Facebook News s-a extins în afara SUA. Ştirile unor publicaţii mari, precum Daily Mail sau Financial Times, vor apărea într-un feed separat pe Facebook

Facebook News a fost lansat anul trecut în SUA, iar acum va putea fi folosit şi pe teritoriul Marii Britanii.

Pe lângă publicaţiile The Guardian, The Economist şi sute de site-uri locale, compania lui Mark Zuckerberg a semnat parteneriate pentru secţiunea News şi cu Channel 4, Daily Mail Group, DC Thomson, Financial Times, Sky News, Telegraph Media Group.

Facebook a declarat că investiția are ca scop „sprijinirea industriei în construirea de modele de afaceri durabile”. O proporţie uriaşă din piaţa publicitară este controlată în momentul de faţă de reţeaua socială.

Facebook News va fi privit şi ca o piesă strategică a companiei menită să descurajeze o reglementare la nivel internaţional a pieţei mass-media, arătând că e pregătită să ofere un sprijin publicaţiilor locale fără intervenţia guvernului.

Publicaţiile partenere vor fi plătite pentru conţinutul care nu există deja pe Facebook, cu sume de bani care sunt confidenţiale. Publicaţiile vor trebui să înţeleagă şi să facă diferenţa între conţinutul publicat pentru trafic, şi cel care intră în News şi pentru care vor fi plătite direct de Facebook, conform TheGuardian.

În timp ce unele publicaţii au semnat tranzacții uriaşe, altele nu sunt plătite în avans și se vor baza pe o creștere a traficului sau a vizualizărilor prin anunțurile în formatul Articole instantanee de la Facebook.

Pe lângă preocupările sale de reglementare, compania speră, de asemenea, că oferind știrilor un feed separat își poate consolida reputația de platformă responsabilă într-o eră a informaţiilor nesigure.

În momentul de faţă nu există informaţii referitoare la momentul în care Facebook News va fi disponibil şi în alte ţări sau chiar în Europa.

Butonul „Like” de pe Facebook, eliminat de pe milioane de pagini

O altă schimbare a fost anunţată de companie luna aceasta. Facebook Inc. a decis să elimine butonul „Like” din paginile publice ale artiştilor, personalităţilor şi brandurilor, au anunţat miercuri reprezentanţii companiei care gestionează această reţea socială.

Paginile Facebook vor afişa doar admiratorii (followers) lor şi vor include un flux de ştiri (News Feed) dedicat, în care administratorii acestor pagini publice vor putea să se alăture conversaţiilor purtate, să interacţioneze cu alţi administratori şi să stea de vorbă cu fanii, se afirmă într-un mesaj publicat pe blogul oficial al companiei. Astfel, butonul „Like” va fi eliminat de pe milioane de pagini publice.

Citeşte şi Facebook interzice anunturile care promovează accesoriile pentru arme, în urma atacului de la Capitoliu


loading...