FACEBOOK: Schimbare IMPORTANTĂ pentru utilizatori şi pagini

FACEBOOK a anunţat astăzi o schimbare a conţinutului pe care îl afişează în News Feed-ul utilizatorilor. Astfel, de acum înainte vei vedea mai multe status-uri de tip text din partea prietenilor tăi, în defavoarea aceluiaşi tip de status-uri postat de pagini.

21 ian. 2014, 19:44
FACEBOOK: Schimbare IMPORTANTĂ pentru utilizatori şi pagini

FACEBOOK schimbă periodic algoritmul care decide ce văd utilizatorii în News Feed. Din cauza cantităţii în continuă creştere a conţinutului distribuit de utilizatori şi pagini, este practic imposibil ca pagina de Facebook să afişeze toate actualizările de status în timp real. Pentru a rezolva această problemă, Facebook decide, practic, ce vezi şi ce nu vezi din ceea ce ditribuie prietenii tăi. Această decizie se bazează pe diferite teste şi mutări strategice ale reţelei de socializare.

Cea mai recentă schimbare de algoritm vizează status-urile sub formă de text. Potrivit Facebook, o serie de teste a demonstrat că utilizatorii apreciază şi distribuie mai mult status-urile sub formă de text venite din partea prietenilor, dar nu şi din partea paginilor. Astfel, Facebook a decis să reducă numărul de status-uri text afişat din partea paginilor, informează Techcrunch.

Citeşte şi FACEBOOK, cea mai recentă înşelătorie: Mii de oameni au fost păcăliţi. ATENŢIE!

Facebook are însă o veste bună şi pentru administratorii paginilor de pe reţeaua de socializare. În cazul lor, sunt avantajate status-urile cu conţinut media şi cu link-uri.

Schimbările repetate ale algoritmului de afişare a conţinutului în News Feed nu sunt lipsite de controversă. În timp de Facebook susţine că face tot posibilul să filtreze conţinutul cel mai interesant pentru utilizatorii săi, sunt voci care suspectează reţeaua de socializare de o încercare de manipulare a administratorilor paginilor de Facebook în vederea promovării conţinutului contra cost.

Citeşte şi Tu ştii cine îţi vizualizează profilul de Facebook?