FACEBOOK: Tu ştii cine îţi vizualizează profilul de Facebook?

Facebook este locul unde vezi tot ce fac prietenii şi colegii tăi şi unde îi ţii şi tu la curent cu evenimentele din viaţa ta. Dar chiar dacă împărtăşeşti anumite lucruri cu lista ta de prieteni, nu toţi îţi vizualizează profilul. Foarte mulţi utilizatori Facebook sunt curioşi să afle cine se uită la profilul lor, iar multe aplicaţii vin în întâmpinarea acestei curiozităţi.

16 ian. 2014, 10:08

Facebook şi dezvoltatorii de aplicaţii oferă tot felul de funcţionalităţi internauţilor. Una dintre funcţionalităţile foarte populare dar şi foarte controversate este oferită de diferite aplicaţii care îi momesc pe utilizatori cu promisiunea ca le vor arăta o lista cu cei care le vizualizează profilul.

Citeşte şi Facebook Login: Cum se fură parolele de Facebook şi cum să te protejezi

Problema este că, oficial, Facebook declară ca nu permite nimănui accesul la informaţiile privind cine vizualizează profilul cui. Totuşi, în fiecare zi, utilizatorii primesc mesaje de la aplicaţii care susţin contrariul.

Cum aflu cine îmi vizualizează profilul pe Facebook?

Adevărul este că, cel puţin până acum, nicio aplicaţie care oferă servicii de urmărire a profilelor nu s-a dovedit a fi eficienta. De fapt, aceste aplicaţii sunt, de obicei, nimic altceva decât păcăleli pentru a obţine acces la informaţiile personale ale utilizatorilor şi pentru a le folosi în scopuri periculoase, cum ar fi trimiterea de viruşi sau de spam.

(w400) Aplicaţii

Vezi şi S-a aflat care sunt cele mai enervante persoane pe FACEBOOK. Vezi dacă te încadrezi

FACEBOOK face tot posibilul să nu ofere astfel de informaţii nimănui, pentru a respecta intimitatea utilizatorilor. Astfel, dacă vedeţi un mesaj de la o aplicaţie oferă servicii de urmărire a profilelor, evitaţi să daţi click sau să acceptaţi să aibă acces la informaţiile dumneavoastră personale. Oricât de mare ar fi curiozitatea, riscaţi să fiţi ţinta unui atac cu viruşi sau să permiteţi trimiterea de mesaje spam prietenilor voştri.

Citeşte şi Facebook Paper: Aplicaţia care va revoluţiona felul în care citeşti ştirile online