Facebook Login: Cum se fură parolele de Facebook şi cum să te protejezi

Facebook este o reţea de socializare cu un succes imens. Numărul în continuă creștere al ultilizatorilor face ca site-ul să fie ținta perfectă pentru hackeri, care inventează noi și noi metode pentru a-i păcăli pe utilizatori și a le fura parolele și datele personale. Simpla accesare a ferestrei de Facebook Login poate fi periculoasă pentru securitatea ta online, dacă nu știi trucurile prin care sunt "sparte" profilurile.

RomaniaTV.net
14 ian. 2014, 11:20

FACEBOOK nu este sigur pentru nimeni. Există diferite metode prin care îți pot fi furate parola şi datele personale. Ți-o prezentăm pe cea mai utilizată, astfel încât să îți poți proteja identitatea online.

Metoda Facebook Login

De cele mai multe ori, hackerii folosesc identitatea cuiva care îți este deja prieten și a cărui cont a fost comtromis, pentru a-ți trimite o „momeală”, adică un mesaj aparent autentic prin care ți se cere să dai click pe un link. Acest mesaj poate pretinde că link-ul este către un video spectaculos sau comic sau către o poză cu tine sau cu prietenul tău.

(w500) Atenţie l

Odată ce utilizatorul accesează link-ul „momeală”, acesta este redirecționat spre pagina de Facebook Login, cu mesajul „trebuie să te identifici pentru a accesa această pagină”. Pagina va arăta identic cu pagina de Facebook Login, dar aceasta va fi o pagină falsă, găzduită la altă adresă web, care va înregistra datele folosite de utilizator să se identifice. Astfel, în câțiva pași simpli, hackerii obțin numele și parola utilizatorului și le pot folosi pentru a acceasa contul și a fura datele personale.

Următorul pas este nu doar să-și fure datele personale, ci și să înceapă să trimită mesaje din contul tău către prietenii tăi pentru a-i trimite și pe ei spre pagina de Facebook Login falsă.

Citeşte şi Facebook a fost DAT ÎN JUDECATĂ pentru LIKE-uri false

Facebook Login: Cum să te protejezi

Este foarte important ca de fiecare dată când vrei să te loghezi la Facebook și deschizi fereastra de Facebook Login să verifici dacă link-ul din browser este cel al Facebook.com și nu un alt link. Dacă link-ul ți se pare suspect, nu introduce numele și parola.

(w500) Verifică

De asemenea, nu da click pe link-uri care inspiră neîncredere, chiar dacă mesajele vin de la prieteni. Dacă suspectezi că ceva este neînregulă, mai bine întreabă prietenul dacă el sau ea ți-a trimis mesajul.

Ce să faci dacă ai dat Facebook Login pe o pagină falsă

Dacă ți-ai dat seama că profilul tău de Facebook a fost compromis pentru că ai furnizat numele de utilizator și parola unui site fals, primul lucru pe care trebuie să-l faci este să-ți schimbi parola. Poți face acest lucru accesând Account > Account Settings. Pentru mai multă siguranță, este bine să-ți schimbi parola de Facebook Login periodic. De asemenea, spune-le prietenilor să nu acceseze link-urile din mesajele trimise de tine care arată suspect.

Citeşte şi Facebook Paper: Aplicaţia care va revoluţiona felul în care citeşti ştirile online

Ultimul pas este să verifici dacă în lista de aplicații a contului tău de Facebook este și aplicația de malware. Acceasează Account Settings > Apps și elimină din listă aplicația sau aplicațiile necunoscute.

Citeşte şi Cum funcţionează şi cum te protejezi de efectele atacului ce a vizat Yahoo!