Facebook testează o nouă aplicație de dating. Utilizatorii vor putea iniția inclusiv întâlniri video

Facebook începe să testeze o nouă aplicație de dating, care funcționează în afara rețelei sociale și care permite folosirea camerei video.

19 apr. 2021, 08:59
Facebook testează o nouă aplicație de dating. Utilizatorii vor putea iniția inclusiv întâlniri video

Având în vedere succesul de care se bucură aplicațiile de dating, reprezentanții Facebook să-și creeze și ei o astfel de platformă, numită Spark, care să le permită utilizatorilor să comunice atât în scris, cât și prin video.

Cu aplicaţia de dating pentru “oameni buni”, cum o promovează Facebook, utilizatorii participă la întâlniri video care durează 4 minute. La acest moment, nu pare să existe o limită de întâlniri la care o persoană poate participa.

Când două persoane vor să se cunoască mai bine, se trece la nivelul doi – o întâlnire video de 10 minute.

După a doua întâlnire, aplicaţia le va sugera celor doi să ia legătura printr-o aplicaţie de chat, precum Instagram Direct sau iMessage.

Bunătatea nu este doar parte a unui slogan. În cadrul procesului de înregistrare, utilizatorii trebuie să spună de ce se consideră oameni buni. Mai mult, Facebook spune că răspunsurile acestora sunt verificate de o echipă de angajaţi, înainte ca un utilizator să fie acceptat.

Contul de Facebook va fi un criteriu obligatoriu pentru utilizarea Spark.

Aplicația va fi gratuită, o poate folosi oricine, nu va exista varianta de swipe-uri (pentru refuzuri). Mai mult, profilurile personale nu vor fi făcute publice și nu va exista nicio funcție de comunicare directă care să agaseze utilizatorii.

Dacă experimentul Facebook se va transforma într-un produs final, Spark va fi al doilea serviciu matrimonial al companiei, după Facebook Dating, lansat în 2019.

Ce este Facebook Dating

Facebook Dating

foloseşte datele pe care le are despre utilizatorii reţelei sociale pentru a facilita apropierea dintre cei care au interese, hobby-uri sau grupuri comune de prieteni.

Utilizatorii Facebook interesaţi de acest serviciu, disponibil ca o secţiune dedicată în aplicaţia reţelei sociale, trebuie mai întâi să-şi configureze propriul profil de Facebook Dating.

După crearea profilului, aceştia pot publica aici postări şi story-uri, pot participa la evenimente şi lua legătura cu alţi utilizatori. Ca o măsură de securitate, comunicarea directă se face doar în scris.

O facilitate aparte este „Secret Crush”. Este o listă privată în care pot fi adăugate până la 9 persoane de care utilizatorul este interesat. Dacă una din cele 9 persoane îl adaugă la rândul ei pe utilizator în lista „Secret Crush”, este creată automat o conexiune.