Faci duş în fiecare zi? Obiceiul e total greşit şi îţi pune în pericol sănătatea. Avertismentul medicilor

Dacă faci duş în fiecare zi, e bine să ştii că acest obicei poate fi dăunător pielii. Avertismentul a fost lansat un medic dermatolog din Statele Unite care a făcut o serie de recomandări pentru a ne ocroti sănătatea.

13 feb. 2022, 07:26
Faci duş în fiecare zi? Obiceiul e total greşit şi îţi pune în pericol sănătatea. Avertismentul medicilor
foto: Pixabay

Medicul dermatolog Lucy Chen de la clinica americană Riverchase Dermatology a explicat de ce nu este bine să faci duș în fiecare zi sau chiar de mai multe ori într-un interval de 24 de ore. Acest obicei poate duce apariţia de probleme atunci când speli foarte des părul şi pielea.

Citeşte şi: Comisia Europeană a aprobat greierii ca hrană. După viermele galben uscat şi lăcustă este a treia insectă acceptată ca hrană în UE

De e greşit să faci duş în fiecare zi. De câte ori indică dermatologii să te speli într-o săptămână

Dermatologul a stârnit controverse, după ce le-a recomandat persoanelor care nu au activitate intensă să nu se spele decât de două sau trei ori pe săptămână.

„Utilizarea zilnică a dușului poate fi dăunătoare pentru piele, deoarece poate elimina uleiurile esențiale și o poate usca. Când se întâmplă acest lucru, pielea se poate crăpa, ceea ce duce la pătrunderea bacteriilor nedorite în organism. Uscăciunea poate duce la eczeme sau inflamații ale pielii, roșeață și mâncărime”, a explicat medicul dermatolog Lucy Chen, conform The Sun.

Mai mult, e posibil să apară reacții alergice, acnee sau infecții ale pielii.

Citeşte şi: Statul sunt eu: Ce ţară eşti, în funcţie de zodie. Sincera Irlandă sau Franţa elegantă şi pasională?

Dacă faci duş în fiecare zi, îţi afectezi singur sănătatea fără să ştii

Dermatologul a avertizat că dușul făcut în fiecare zi sau în exces poate avea efecte dăunătoare și asupra părului. Acest lucru activează glandele sebacee, lucru care duce la îngrășarea mai rapidă a părului

La polul opus, unii oameni pot constata că, după spălări dese, pielea capului devine uscată, fapt ce provoacă mătreață.

Medicul dermatolog a recomandat să facem schimbări în programul de duş. Dr. Chen a atras atenţia că acest lucru variază de la o persoană la alta. De exemplu, cei activi sunt încurajați să facă duș mai des. Din acest motiv,  frecvența cu care facem duș trebuie să depindă de mediu și de activitățile zilnice.

„Unul dintre principalele motive pentru a face duș este spălarea celulelor moarte ale pielii, murdăria, resturile și transpirația. Dacă transpirați, poate doriți să faceți un duș în aceeași zi.

„Dușul depinde și de tendințele naturale ale corpului de a transpira, de lubrifiere și miros corporal”; a explicat dr. Lucy Chen, potrivit sursei citate.