Facturi uriaşe la energie. Cât consumă aerul condiţionat într-o oră. Suma pe care o scoţi din buzunare în fiecare lună

Aerul condiţionat creşte enorm facturile la energia electrică pe timp de vară. Din acest motiv, trebuie să fim atenţi la câteva criterii în momentul în care decidem să cumpărăm aparatul.

20 iun. 2022, 08:34
Facturi uriaşe la energie. Cât consumă aerul condiţionat într-o oră. Suma pe care o scoţi din buzunare în fiecare lună

Facturi uriaşe la energie. Preţul curentului electric a crescut enorm în ultima perioadă, iar aparatele de aer condiţionat creşte şi mai mult factura în zilele caniculare.

Facturi uriaşe la energie. Cât consumă aparatul de aer condiţionat. Tot ce trebuie să ştii când cumperi echipamentul

Citeşte şi FACTURI ENERGIE. Cum poţi schimba furnizorul în 24 de ore fără să stai la coadă

Pentru mulţi români aerul condiţionat reprezintă o necesitate pe timp de vară. Aceştia, însă, plătesc enorm pentru a avea temperatura ideală în locuinţă.

Dacă vreţi să nu vă crească, totuşi, prea mult factura la energie electrică, trebuie să ţineţi cont de anumite lucruri în momentul în care decideţi să cumpăraţi aparatul. De exemplu, foarte importantă este puterea în KW de care dispune și din ce clasă energetică face parte echipamentul respectiv.

Foarte util de cunoscut este clasa energetică a aparatului. Cele fac fac parte din clasa A sau A+ pot avea un consum mai mic cu până la 40% faţă de cele din clasa energetica C sau D.

Concrecz, un aparat de aer condiţionat care face parte din clasa energetică A+ consumă 1,08 kw/h şi vei plăti 0.8 + 1.08 = 0.86 lei pe oră. Dacă pe timpul verii este pornit, în medie, 6 ore pe zi, Asta înseamnă 6 x 30 = 180 de ore pe lună.  Așadar, colculul final este de 180 x 0.86 = 154 de lei pe lună, potrivit cancan.ro.

Un aparat de aer condiţionat are, în medie, o durată de viaţă de 5-10 ani. Dacă este utilizat şi întreţinut corespunzător,durata de viaţă a acestuia poate creşte.

Foarte important să asiguri mentenanța cel puțin de două ori pe an pentru a utiliza aparatul în condiții optime o perioadă lungă de timp.

Citeşte şi Mai suntem afectați de facturile mari la energie? Ce ar trebui să știm pentru 2022