Înregistrări cu Mircea Băsescu, depuse la DNA. Avocatul lui Bercea: Imaginile ar putea schimba cursul anchetei

Avocatul fiului lui Bercea Mondialul, Pavel Abraham, a anunţat, vineri, că a depus la DNA Constanţa înregistrări video şi audio cu Mircea Băsescu, spunând că sunt "imagini" clare care ar putea schimba cursul anchetei în dosarul privind presupusa şantajare a fratelui preşedintelui. Abraham a precizat că în înregistrări apare şi numele lui Traian Băsescu.

RomaniaTV.net
13 iun. 2014, 12:02
Înregistrări cu Mircea Băsescu, depuse la DNA. Avocatul lui Bercea: Imaginile ar putea schimba cursul anchetei

Pavel Abraham a declarat că înregistrările vor contracara anumite chestiuni care rezultă din dosarul de urmărire penală.

Sunt unele înregistrări care aduc argumente în plus la acuzaţiile care i se aduc clientului meu, lui Florin Anghel. Şi o să le predăm domnului procuror. Sunt înregistrări video şi audio. Apare şi Mircea Băsescu, sunt lucruri care vor fi folositoare şi vor contracara anumite chestiuni care rezultă din dosarul de urmărire penală. Sunt imagini clare, ca lumina zilei. (…) Sper că vor schimba cursul anchetei prin forţa probantă pe care o au”, a spus Pavel Abraham.

După depunerea înregistrărilor, Pavel Abraham a precizat că este vorba de două înregistrări video şi audio şi acestea urmează să fie evaluate de procuror.

Abraham a refuzat să dea prea multe detalii despre conţinutul înregistrărilor, spunând doar că în acestea se face referire la eliberarea lui Bercea Mondialul.

Sunt implicate persoanele care deja au devenit publice ca urmare a informaţiilor dvs. Actorii principali sunt cei reprezentanţi de familia lui Bercea Mondial şi de familia domnului Mircea Băsescu cu cei cu care a colaborat„, a precizat Abraham.

Întrebat dacă în înregistrări apare şi numele lui Traian Băsescu, Abraham a răspuns: „Nu are relevanţă, domnia sa nu a fost prezent niciodată la nici o discuţie, dar sigur că poate numele a fost numit într-un context în această cauză”.

Marian Căpăţână, explicaţii NĂUCITOARE în scandalul dintre Bercea Mondial şi Mircea Băsescu

Potrivit familiei lui Bercea Mondialul, pe acele înregistrări  ar fi surprins momentul în care Mircea Băsescu ia bani de la aceştia pentru a-i scăpa pe Bercea Mondialul şi pe fiul acestuia de închisoare.

Joi, procurorii DNA Constanţa au dispus începerea urmăririi penale în cazul lui Florin Anghel, fiul lui Bercea Mondial, pentru trei infracţiuni de şantaj, bărbatul fiind cercetat în dosarul presupusei şantajări a lui Mircea Băsescu, fratele preşedintelui Traian Băsescu.

Mircea Băsescu, audiat la DNA în dosarul privind şantajarea sa

La începutul lunii iunie, ginerele şi fiica lui Mondial au fost prinşi în flagrant în timp ce-l şantajau pe Mircea Băsescu, ameninţându-l cu darea în vileag a unor pretinse fapte de corupţie dacă nu le va da suma de 280.000 de euro.

În urma flagrantului realizat de procurorii anticorupţie, Marius Constantin a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, iar faţă de soţia sa, Izaura Anghel, şi un minor în vârstă de 17 ani s-a dispus măsura controlului judiciar.