Familiile unor tineri cu COVID în stare gravă refuză transferul în Germania. „Cred că acolo se fac experimente”

Chiar dacă România se confruntă chiar şi cu aproape 600 de decese din cauza COVID-19, rudele unor pacienţi aflaţi în stare gravă iau decizii uluitoare. Familia unui tânăr de doar 27 ani aflat în stare gravă din cauza coronavirusului s-a opus transferului în Germania, crezând că "acolo se fac experimente pe ei".

03 nov. 2021, 09:10
Familiile unor tineri cu COVID în stare gravă refuză transferul în Germania. „Cred că acolo se fac experimente”

Familiile unor tineri cu COVID în stare gravă refuză transferul în Germania. Cel mai tânăr pacient infectat cu COVID-19 la Institutul „Marius Nasta” din Bucureşti are 27 de ani. Starea lui este gravă, cu toate că nu are boli asociate.

Medicii au propus transferul acestuia în Germania, însă familia s-a opus, de teamă că tânărul ar putea fi supus unor experimente.

„Avem pacienți tineri, intubați, pentru care familia refuză să-și dea acordul să fie transferați în străinătate. Apropiații cred că acolo se fac experimente pe ei”, a declarat un medic de la „Marius Nasta”, conform Ştirileprotv.

„Frica de necunoscut, de a accepta că există șanse mai bune, am auzit și că o să facă tratamente experimentale pe pacienți. Când duci teoria conspirațională la extrem ai șanse să faci o carte science fiction foarte bună”, a arătat, pentru Știrile ProTV, Claudiu Ruscu, medic ATI la Institutul Marius Nasta.

Citeşte şi: Tzancă Uraganu, filmarea şocantă după ce a fost bătut în Germania! E plin de sânge VIDEO

Teoriile familiei erau împărtășite și de tânărul, aflat acum în stare gravă, arată sursa citată.

„Ne-am uitat de curiozitate pe pagina de socializare și distribuia astfel de mesaje. E trist că un pacient atât de tânăr face acest lucru”, a declarat un medic de la Marius Nasta.

Un număr de şase pacienți infectați cu SARS-Cov-2 din România au fost transferați luni în patru unități medicale din orașele Koblenz, Bochum, Bergisch –Gladbach și Krefeld din Germania pentru asistență medicală.

Citeşte şi: Şase pacienţi cu Covid, aflaţi în stare critică, intubaţi, transferaţi la spitale din Germania

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, România a înregistrat marţi aproape 600 de morţi COVID şi peste 11.000 de noi infectări în 24 de ore.

Până la 2 noiembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.666.097 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 8.636 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 1.429.157 de pacienți au fost declarați vindecați.

Din totalul pacienților internați, 367 sunt minori, 335 fiind internați în secții și 32 la ATI.

Până marţi, 48.664 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

Citeşte şi: Bilanţ coronavirus 2 noiembrie. Aproape 600 de morţi COVID şi peste 11.000 de noi infectări în 24 de ore