Fără despăgubiri pentru un poliţist de frontieră căruia i-a fost incendiată maşina. Decizia incredibilă a comisiei

Mașina unui polițist de frontieră de la Rădăuți, respectiv a unui polițist de la Vatra Moldoviței au fost incendiate intenționat în ultima lună. Acestea sunt doar cazuri recente, alți polițiști de frontieră ori polițiști de la Inspectoratul Județean fiind victime ale celor pe care i-au anchetat. Majoritatea acestor acte de intimidare asupra oamenilor legii au rămas nefinalizate.

RomaniaTV.net
15 mai 2020, 13:55
Fără despăgubiri pentru un poliţist de frontieră căruia i-a fost incendiată maşina. Decizia incredibilă a comisiei

Agentul-șef adjunct Alexandru Daniel Pădurariu, fost șef de post la Marginea, care s-a transferat la Serviciul de Investigații Criminale Suceava după ce mașina pe care o avea în folosință i-a fost incendiată. În martie 2018, mașina polițistului a fost incendiată în fața locuinței de serviciu.

Citește și: Maşina unui poliţist de frontieră, incendiată în curtea casei

Probele ridicate de la fața locului au demonstrat faptul că incendiul a fost provocat intenționat. Însă nu au fost descoperiți făptași, iar cazul a rămas nefinalizat. Comisia susține că nu există probe certe, ci doar suspiciuni, că faptele au legătura cu atribuțiile de serviciu.

Subofițerul a înaintat conducerii Inspectoratului de Poliție Județean Suceava o solicitare de a fi despăgubit pentru distrugerea mașinii. Comisia desemnată de conducerea poliției județene a stabilit neacordarea despăgubirilor motivat de faptul că polițistul nu a făcut dovada că autoturismul îi este în proprietate sau folosință, precum și pentru că nu există probe certe, ci doar suspiciuni, că fapta are legătură cu atribuțiile de serviciu.