Farsă pe un drum din Germania. 85 de cărucioare, furate dintr-un supermarket, au blocat traficul

Şoferii care circulau pe un drum din oraşul german St Ingbert (sud-vest) au avut parte de o surpriză extrem de neplăcută, când au văzut în faţa ochilor zeci de cărucioare ce coborau de pe un deal, informează joi DPA. Persoane puse pe glume au blocat peste noapte traficul în oraşul german St Ingbert (sud-vest) după ce au dat drumul de pe un deal la 85 de cărucioare de supermarket furate, informează joi DPA.

RomaniaTV.net
09 iul. 2020, 11:31
Farsă pe un drum din Germania. 85 de cărucioare, furate dintr-un supermarket, au blocat traficul

Se pare că totul a fost o farsă pusă la cale de nişte hoţi. Cărucioarele, despre care poliţia susţine că au fost furate dintr-un supermarket din apropiere în primele ore ale zilei de joi, au fost lăsate să alunece la vale, oprindu-se după 80 de metri în mijlocul unui drum principal şi blocând traficul pe ambele sensuri.

Nimeni nu a fost rănit în acest incident şi nicio pagubă asupra vreunei proprietăţi nu a fost semnalată până în prezent, a precizat poliţia într-o declaraţie.

Poliţiştii au deschis o anchetă cu privire la o posibilă infracţiune de blocare a traficului.

Citeşte şi MAE intervine în scandalul cozilor kilometrice de la intrarea în Grecia. S-a cerut deschiderea mai multor vămi

Români păcăliţi cu oferte last minute: „Se închid graniţele cu Germania”

Escrocii care operează în domeniul transportului internaţional au găsit o nouă modalitate de a-i păcăli pe români. Este vorba despre escrocheriile de tipul ofertelor last minute pentru transport. Ministerul Afacerilor Externe a transmis un avertisment pentru români. 

Grupurile de pe rețelele de socializare au fost luate cu asalt de anunțuri alarmiste ale  escrocilor care afirmau că „granițele Germania se închid de luni, ora 0.00″. În spatele anunțului era și o „super-ofertă” de genul „last minute” pentru plecări către România.

Aceste postări de pe reţelele de socializare au creat panică pe grupurile de români din străinătate, majoritatea întrebându-se care este adevărul. Bineînțeles, totul nu este decât un fals, anunțurile de acest fel fiind de fapt doar o ţeapă. 

Ministerul Afacerilor Externe a transmis un avertisment pentru românii care vor să călătorească.

Ministerul Afacerilor Externe precizează că, începând din 15 iunie, Republica Federală Germania a eliminat controalele la frontierele cu statele vecine, liberlizând, astfel, circulația intra-comunitară.

Menținerea măsurilor de relaxare la călătoriile intra-comunitare depinde, în cazul Republicii Federale Germania, de evoluţia pandemiei în ţara de origine, având drept criteriu limita de 50 cazuri de îmbolnăvire la 100.000 locuitori/săptămână. Prin urmare, în cazul în care într-o săptămână, numărul cumulat al cazurilor dintr-un stat membru al UE depăşeşte limita de 50 persoane testate pozitiv cu COVID-19/100.000 locuitori, atunci ţara respectivă este considerată de risc și cetăţenii care călătoresc din această țară sunt supuși carantinei.

Evoluția pandemiei este monitorizată de Institutul german de Sănătate Publică (RKI) care publică săptămânal situația epidemiologică la nivel european. În prezent, numărul cazurilor de îmbolnăvire raportate în România se încadrează sub limita stabilită de autoritățile germane”, explică MAE, potrivit Știri Diaspora.