Fată de 17 ani, în stare gravă după ce a fost diagnosticată greșit și plimbată de la un spital la altul

Acuzații grave la adresa medicilor din Bârlad, județul Vaslui. O fată de 17 ani a ajuns în stare gravă la o clinică din Iași, după ce a fost diagnosticată greșit și operată de apendicită la Bârlad. Adolescenta avea de fapt o tumoră.

07 iun. 2023, 10:37
Fată de 17 ani, în stare gravă după ce a fost diagnosticată greșit și plimbată de la un spital la altul

O fată de 17 ani a fost diagnosticată greșit și ulterior operată de apendicită la un spital din Bârlad, deși nu era nevoie. Pentru că starea ei de sănătate se agrava, fata a fost internată de urgență la Spitalul Clinic de Urgențe pentru Copii „Sf. Maria” din Iași.

Citește și: Durere mare! Se pregăteau de nuntă, dar au murit într-un teribil accident. Gianina şi Andrei vor fi înmormântaţi împreună

Totul a plecat de la o simplă balonare căreia nu i-a dat prea multă importanță până în momentul în care durerile au pus stăpânire pe corpul său. După ce durerile s-au intensificat, fata a fost consultată de mai mulți medici din Bârlad. Timp de trei săptămâni a fost diagnosticată greșit. Chiar a fost operată de apendicită, deși nu era cazul.

Totul a început cu o constipație, nu am crezut că este un motiv de îngrijorare, până când a început să se plângă tot mai des că o doare burta. Am fost la diferite spitale din Bârlad, mai mult decât atât, am făcut și analize, și ecografii la o clinică privată, însă toți medicii ne spuneam că nu este niciun motiv de îngrijorare, pentru că este o simplă balonare care se va remedia printr-o dietă echilibrată.

Ne-am îmbătat cu apă rece și am venit acasă, dar într-o seară s-a simțit atât de rău încât am ajuns cu ea la Urgențe, unde mi-au operat-o de apendicită. Lucru care nu era absolut deloc necesar, fata mea nu avea probleme cu apendicul. După prima săptămână de la operație, fata s-a simțit și mai rău, am încercat să ținem legătura cu medicul de familie. Imediat după am ajuns din nou la Urgențe, unde ni s-a spus că a făcut un periton după operație”, a povestit mama fetei.

Citește și: Grevă japoneză în spitale. Încep protestele şi în Sănătate

A ajuns la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” din Iași cu bilet de trimitere, unde după jumătate de oră a fost internată cu diagnosticul de tumoare la colon

”Burta ei era infectată toată, dar toată lumea spunea că este bine și că nu avem niciun motiv de îngrijorare. Ni s-a dat un bilet de trimitere pentru Spitalul «Sf. Maria» din Iași, însă doar pentru a face niște investigații. La Iași, după jumătate de oră au internat-o, diagnosticată cu tumoare la colon”, declară Ișfan Dorina Cătălina, mama copilei, citată de BZI.ro.

Copila are nevoie urgentă de sânge, iar familia ei face apel la oameni să meargă să doneze pentru ea.

Dacă sunteți binevoitori sau cunoașteți persoane ce au aceste grupe de sânge,  AB- , A-, B- sau O, vă rog să donați pentru copilul meu”, a transmis mama fetei.