FED CUP. Fetele s-au întors acasă şi dezvăluie secretele succesului. Declaraţiile de la sosire

Echipa feminină de tenis a României s-a întors, marți, în țară după ce a promovat în Grupa Mondială a Fed Cup, grație victoriei cu 3-2 în fața Canadei, la Montreal.

21 apr. 2015, 10:24
FED CUP. Fetele s-au întors acasă şi dezvăluie secretele succesului. Declaraţiile de la sosire

Jucătoarele din echipa de Fed Cup a României, învingătoare în weekend, în Canada, au fost întâmpinate la Salonul Prezidenţial de la Aeroportul Otopeni de reprezentanţi ai Federației Române de Tenis, rude, prieteni, amatori ai sportului alb, de numeroși gazetari.

Căpitanul nejucător al echipei noastre, Alina Cercel-Tecșor, a declarat la sosire: „Suntem foarte emoționate pentru această primire. Este un rezultat frumos obținut de România. Cred că determinarea a fost elementul cheie care a făcut diferența în meciul cu echipa Canadei„.

Alexandra Dulgheru, care a obținut două puncte pentru tricolore la Montreal, a spus: „Publicul a fost extraordinar, noi ne simţeam de parcă jucam la Galaţi. Erau mulți români în sală. A fost o experiență unică”.

Solicitată să comenteze gestul făcut de Eugenie Bouchard, când a refuzat să dea mâna cu ea după tragerea la sorți, Alexandra Dulgheru a spus: „A fost un moment ciudat. Este o superstiție a ei. Este un gest care contrazice valorile de fair play. A fost interesantă reacția publicului din Canada, care a venit să ne spună că nu apreciază asemenea comportament. Este un succes că am ajuns în Grupa Mondială„.

Andreea Mitu, care a învins-o pe Bouchard, numărul 7 mondial, chiar la primul său meci în Fed Cup, a fost impresionată de atmosferă. „Pentru mine a fost un eveniment foarte frumos. La început, era multă gălăgie, publicul ne încuraja, iar eu nu eram obișnuită cu asemenea atmosferă, fiind primul meu joc pentru România. Apoi, totul a devenit un vuiet care ne încuraja, se auzea doar numele Andreea. Asta mi-a dat multă încredere și până la urmă am găsit o cale să câștig„.

Citeşte şi Andreea Mitu, la un pas să se lase de tenis. Detalii neştiute din cariera celei care învins-o pe Bouchard

Irina Begu a fost prima rachetă a României în meciul cu Canada, dar a pierdut meciul de debut, acuzând o accidentare, peste care a trecut, însă. „Acum sunt refăcută după accidentare. Sunt bine sută la sută și voi participa la turneele viitoare„, a spus Irina Begu.

Mi-am făcut unghiile în culorile steagului românesc. Nu a fost greu să le conving și pe colegele mele de echipă să facă la fel, iar asta ne-a purtat noroc. Alexandra a jucat incredibil. I-am spus înainte de meciul cu Eugenie Bouchard să lupte pentru fiecare punct, pentru că în jocurile de Fed Cup valorile se egalează„, a comentat Begu.

Citeşte şi Alexandra Dulgheru, după victoria senzaţională din Fed Cup: Nu mai puteam! Nu ştiu cum am întors rezultatul

Raluca Olaru, purtând un steag tricolor pe umeri, a arătat: „Este un drum lung care a început pentru noi în urmă cu doi ani de zile. Vreau acum să mulțumesc și celorlalte jucătoare, cum sunt Simona Halep, Sorana Cîrstea și Monica Niculescu, pentru punctele aduse echipe. Cu ajutorul lor, am ajuns aici„.