Femeia acuzată că şi-a ucis amantul cu ciocanul de şniţele, condamnată la 13 ani de închisoare

Femeia care a fost acuzată că şi-a ucis amantul cu ciocanul de şniţele a fost condamnată de judecătorii din Iaşi la 13 ani de închisoare, după ce a fost trimisă în judecată în urmă cu câteva luni. 

RomaniaTV.net
26 iun. 2020, 16:50
Femeia acuzată că şi-a ucis amantul cu ciocanul de şniţele, condamnată la 13 ani de închisoare

Judecătorii din cadrul Tribunalului Iaşi au condamnat-o pe Roxana Şrainer la 13 ani şi 6 luni de închisoare, pentru omor asupra unui membru de familie. Totodată, magistraţii au încetat precesul pentru furt, pe motiv că există „o cauzăjustificativă sau de neimputabilitate”. 

„Instanţa dispune internarea medicală a inculpatei Roxana Şrainer, până la însănătoşirea sau obţinerea unei ameliorări care să înlăture starea de pericol. Măsura de siguranţă a internării medicale urmează a fi executată pe durata pedepsei închisorii, în cadrul ANP, iar, ulterior, într-o unitate sanitară de specialitate. Confiscă de la inculpata Roxana Şrainer suma de 250 lei care nu a servit la despăgubirea succesorilor în drepturi a victimei I.R.”, au precizat magistraţii. 

Citeşte şi: O avocată româncă, găsită moartă într-un apartament de lux din Franţa. Cine este principalul suspect

Sentinţa nu este definitivă, aceasta putând fi contestată. 

Roxana Şrainer a fost judecată de Tribunalul Iaşi şi, în timpul procesului, a recunoscut faptele. Ea a fost arestată la mai bine de o lună de la momentul comiterii faptei, anchetatorii solicitând înainte de încătuşare efectuarea unei expertize psihiatrice. Rezultatele au demonstrat că femeia a avut discernământ când a comis fapta.

Citeşte şi: Criminalul de la Mehedinţă, faţă în faţă cu bunica fetei pe care a incendiat-o. Agresorul a fost dus la audieri

Crima a avut loc pe 14 decembrie 2019. În acea zi, femeia şi iubitul său de 71 de ani au consumat băuturi alcoolice şi au avut o dispută referitoare la bani. „Cei doi s-au încăierat în bucătăria locuinţei, iar inculpata i-a pus piedică victimei, care a căzut. În continuare, aceasta a luat un ciocan de bătut carnea, cu care i-a aplicat mai multe lovituri, mai ales la nivelul capului, după care, folosind un cuţit, a înjunghiat victima în zona hemitoracelui stâng. După epuizarea agresiunii, inculpata a sustras din portmoneul victimei suma de 250 de lei, după care a încuiat locuinţa şi a plecat”, au transmis procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi.