Femeia care ar fi comis atentatul de la Istanbul este din Siria! Bomba detonată de ea în Piața Taksim a ucis șase oameni și a rănit alți 81

Atentatul terorist cu bombă care a avut loc duminică după-amiază, la Istanbul, a fost comis de o femeie de naționalitate siriană. Poliția a reținut-o pe tânără, care este principala suspectată.

14 nov. 2022, 13:31

Poliția din Istanbul a anunțat luni că a reținut 46 de persoane în legătură cu explozia din Piața Taksim, inclusiv o siriană, Ahlam Albashi, considerată responsabilă de plasarea bombei, potrivit Reuters.

Suleyman Soylu, ministrul turc de Interne, a anunțat luni dimineața arestarea unei persoane responsabilă pentru atentatul soldat cu șase morți, de pe bulevardul Istiklal, din Istanbul.

Femeia de naţionalitate siriană arestată se numeșteA hlam Albashi. Ea este acuzată de plasarea bombei care a ucis duminică şase oameni la Istanbul.

Citiți și: Atentat terorist la Istanbul. O femeie a fost arestată. Ministru de interne turc: „Organizaţia teroristă PKK este responsabilă”. Un tată şi fiica sa de 3 ani, printre victime

Poliția turcă spune că femeia a recunoscut că a acţionat din ordinul PKK şi că a primit directive de la Kobane din Siria.  Faptul că atentatul a fost executat de o femeie, a fost confirmat și de către  vicepreşedintele Turciei, Fuat Oktay, la o conferinţă de presă.

Mai mult, siriana a dezvăluit că a fost antrenată de militanții kurzi din Siria și a intrat în Turcia prin regiunea Afrin, din nord-vestul Siriei.

Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), este o organizație separatistă kurdă care luptă pentru independența teritorială a kurzilor din Turcia, în vederea creării unui Kurdistan independent.

Explozia puternică a avut loc duminică, 13 noiembrie, pe celebrul bulevard pietonal Istiklal din Istanbul, aproape de Piața Taksim.

Cel mai recent bilanț arată că șase oameni au murit și alți 81 au fost răniți.

„Avem până în prezent în total şase morţi, dintre care patru au decedat pe loc. Sunt 81 de răniţi, dintre care doi în stare gravă”, a declarat vicepreşedintele Turciei, Fuat Oktay.

Preşedintele Erdogan a anunţat că a fost vorba de un atac terorist şi a promis că teroriştii vor plăti.

Momentul deflagraţiei a fost surprins de camerele video, iar imaginile au șocat o lume întreagă.

Citiți și: Explozie puternică în Turcia. Momentul deflagraţiei a fost surprins de camere VIDEO UPDATE: MAE anunţă că nu sunt români răniţi

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis duminică pe Twitter, condoleanţe tuturor celor care au pierdut persoane dragi în această tragedie şi însănătoşire grabnică celor răniţi. Șeful statului a afirmat că România este alături de poporul turc, în aceste momente dificile

”Suntem profund întristaţi de veştile îngrozitoare care vin din Istanbul. Condoleanţe tuturor celor care au pierdut persoane dragi în această tragedie şi însănătoşire grabnică celor răniţi”, a scris preşedintele în mesaj.

”România este alături de poporul turc, în aceste momente dificile”, mai afirmă şeful statului pe Twitter.