DRAME DIN ADOLESCENŢĂ: Unei tinere din China îi creşte barbă FOTO

Pentru orice fată, anii adolescenţei sunt cei mai grei din viaţa sa, dar şi cei mai amuzanţi. Pentru chinezoaica Nana, în vârstă de 16 ani, adolescenţa a devenit de nesuportat, întrucât i-a crescut barbă.

RomaniaTV.net
21 oct. 2012, 12:04
DRAME DIN ADOLESCENŢĂ: Unei tinere din China îi creşte barbă FOTO

După ce Nana a fost nevoită să urmeze un tratament împotriva unei boli posibil fatale, s-a trezit că îi creşte mustaţă şi barbă, în urma unei afecţiuni denumite hirsutism.

Nana a fost diagnosticată cu anemie aplastică în 2010, adică măduva osoasă a corpului nu mai poate produce noi celule roşii. „Doctorul a spus că era grav şi că fără tratament Nana va muri”, a spus mama fetei.

Nana a fost internată într-un spital din provincia Zhejiang, unde a început un tratament medicamentos puternic. Stare ei de sănătate s-a îmbunătăţit, însă i-a apărut o nouă afecţiune, din cauza medicamentelor luate. Nana trebuie să ia aceste medicamente în continuare, însă printre efectele secundare se află şi hirsutismul. Pe faţa ei a apărut o barbă neagră, iar braţele şi picioarele au fost acoperite de foarte mult păr.

„În fiecare zi plânge, vrea să meargă la şcoală”, spune mama ei. Nana era o elevă foarte bună şi un copil plin de viaţă, însă din cauza hirsutismului s-a izolat. „Sunt zile în care nu zice niciun cuvânt şi îşi petrece ore întreg citind în camera ei”, mai povesteşte mama.

Din păcate, pentru hirsutism nu există prea multe tratamente, aşa că Nana este obligată să poarte o mască atunci când iese din casă, precum şi haine care îi acoperă tot corpul.