Femeia din Petroşani confirmată cu COVID-19 a răspândit virusul în toată Hunedoara. Mama femeii, vizită la ANAF şi Trezorerie

Inconștiență incredibilă în Hunedoara. Tânăra depistată pozitiv cu coronavirus care s-a plimbat timp de o săptămână prin oraș, deși trebuia să stea izolată la domiciliu! Femeia a fost și la două spitale, infectând 6 femei, dintre care trei sunt cadre medicale. Mama ei susține însă că aceasta ar fi spus la spital ca vine din Italia, potrivit România TV.

RomaniaTV.net
13 mart. 2020, 06:40
Femeia din Petroşani confirmată cu COVID-19 a răspândit virusul în toată Hunedoara. Mama femeii, vizită la ANAF şi Trezorerie

Tânăra de 26 de ani din Valea Jiului s-a plimbat nestingherită timp de săptămână atât prin Petroșani cât și prin Hunedoara deși avea interdicție să iasă din casă. Aceasta a mers chiar la spital pentru că avea o durere de spate, dar nu le-a spus medicilor că vine dintr-o zonă roșie a Italiei, mai exact din Verona.

Prin urmare, a infectat şase persoane cu virusul ucigaș, dintre care trei sunt cadre medicale. Mama fetei susține însă că durerile insuportabile au făcut-o pe fată să mearga la urgențe și că aceasta ar fi spus la spital ca vine din Italia.

Citeşte şi: Mama femeii din Petroşani, care a infectat 6 persoane cu coronavirus: M-a sunat să o ajut că moare

Grav este că aceasta a stat într-un salon în care erau internate mai multe persoane şi a intrat în contact cu foarte multă lume. Din fericire, aceasta se află în stare stabilă, la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara. 

După ce a infectat şase persoane şi nu a respectat măsura de izolare la domiciliu, tânăra are acum dosar penal pentru că nu a respectat autoizolarea și trebuie să plătească o amendă în valoare de 10.000 de lei.

Mama femeii confirmate s-a plimbat la ANAF şi Trezorerie

Anchetă epidemiologică este încă în desfăşurare pentru a indentifica și restul persoanele cu care femeia a intrat în contact. Mai ales în condiţiile în care mama femeii care a intrat în contact direct cu ea a mers la ANAF și Trezorerie pentru a plăti contribuția de sănătate a fiicei.

În acest moment, femeia se află la în izolare la domiciliu împreună cu nepoţelul ei în vârstă de 11 luni, dar şi de ginerele acesteia.

Secţia de Necrologie, unde a fost tratată femeia confirmată, a fost închisă

Secţia Neurologie a Spitalului din Petroşani a fost închisă, după ce o tânără confirmată cu noul coronavirus a fost internată aici. 50 de cadre medicale, inclusiv de la Ambulanţă şi o clinică privată din Hunedoara, sunt izolate la domiciliu.

Citeşte şi:Femeie confirmată cu noul coronavirus în Hunedoara, amendată pentru că nu s-a izolat. Ce a făcut după ce s-a întors din Italia

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara, ancheta epidemiologică este în desfăşurare. Până acum, autorităţile au descoperit 50 de cadre medicale care au intrat în contact cu pacienta cu coronavirus, care a plecat de acasă, deşi era izolată la domiciliu, şi s-a plimbat prin mai multe secţii ale spitalului.

Cecilia Birău, purtător de cuvânt DSP Huneoara, a declarat, pentru MEDIAFAX, că Secţia Neurologie a Spitalului Petroşani, acolo unde femeia a stat internată, a fost închisă pentru dezinfecţie, iar o parte din personalul de aici este izolat la domiciliu. Şi alte cadre medicale de la UPU au intrat în contact cu pacienta. De asemenea, tânăra a mers cu Ambulanţa, dar a fost şi la o clinică privată de imagistică din Hunedoara unde a făcut un RMN. Toate persoanele identificate până acum au fost testate pentru coronavirus.