Femeie de 102 ani din Alba, vaccinată, vindecată de Covid

O femeie de aproape 102 ani, cea mai în vârstă persoană din comuna Sâncel, unde se înregistrează cea mai mare rată de infectare cu virusul SARS-CoV-2 din judeţul Alba, s-a vindecat de COVID-19, la fel ca şi fiica sa, de 80 de ani, cele două fiind externate vineri din Spitalul Municipal Blaj.

24 sept. 2021, 16:32
Femeie de 102 ani din Alba, vaccinată, vindecată de Covid

Atât femeia de 102 ani, cât şi fiica sa de 80 de ani erau vaccinate. Ele au fost internate timp de 9 zile în spitalul din Blaj, la Secţia Infecţioase, însă, în final, au reuşit să învingă boala. Informaţia a fost confirmată de către primarul comunei Sâncel, Ilie Frăţilă.

Născută în 1 decembrie 1919, la un an după Marea Unire de la Alba Iulia, Ana O., care locuieşte în Sâncel alături de fiica şi ginerele său, nu s-a confruntat până acum cu probleme majore de sănătate.

Citeşte şi: Clipe de groază pentru familia asistentei de 34 de ani din Baia Mare. A murit de COVID la câteva zile după ce a născut

„Nana Ană”, cum i se spune, este cea mai vârstnică persoană din satul de lângă Blaj. La împlinirea vârstei de 100 de ani, femeia a fost felicitată de către primarul din Sâncel, care i-a înmânat o diplomă, în semn de apreciere, un buchet de flori şi un tort de ciocolată, precum şi de preotul paroh, Vasile Brumar, care i-a oferit o icoană.

În comuna Sâncel se înregistra vineri o rată de infectare cu virusul SARS-CoV- 2 de 7,31, cea mai mare din Alba, potrivit Agerpres.

Citeşte şi: Bărbat din Timișoara, snopit în bătaie cu pumnii și picioarele de un controlor, pentru că circula fără bilet VIDEO


loading...