Femeile sunt leşinate după bijuterii de când e lumea şi Pământul. Vezi dovezile concrete!

Un craniu de femeie datând cel mai probabil din anul 1550 î.d.H, descoperit la Rochlitz, în estul Germaniei, atestă că preocuparea femeilor de a se împodobi datează din cele mai vechi timpuri.

RomaniaTV.net
07 dec. 2012, 13:59

Sceheletul de femeie descoperit în Germania, la Rochlitz, se crede că datează din perioada 1550-1250 î.d.H. Pe craniul femeii s-a găsit un fel de bentiţă foarte elaborată, lucrată în bronz, în spirale. Scheletul cu craniul împodobit a fost descoperit întâmplător, în 2008, în urma unor săpături pentru construcţia unei noi linii de cale ferată în zonă, scrie Daily Mail.

Specialiştii de la Muzeul de Preistorie din Halle, unde noua descoperire a fost expusă, afirmă că podoabe similare au mai fost descoperite în trecut, cu ocazia unor săpături, dar niciodată pe vreun schelet uman.

Tomoko Emmerling, ofiţerul de presă al muzeului din Germania, afirmă că descoperirea oferă o imagine despre modul în care aceste obiecte de podoabă erau purtate la mijlocul Epocii Bronzului.

Bentiţa de pe craniul femeii este una dintre miile de artefacte expuse într-o secţiune nouă a muzeului, unde sunt expuse obiecte din a doua jumătate a Epocii Bronzului, precum şi obiecte din Epoca preromană a Fierului.