Fenomen meteo bizar pe cerul Capitalei. Explicaţia meteorologilor - GALERIE FOTO şi VIDEO

Publicat: Sâmbătă, 30 Noiembrie 2019 13:26 // Actualizat: Sâmbătă, 30 Noiembrie 2019 14:56 // Sursa: romaniatv.net

Nori cu aspect bizar au putut fi observaţi sâmbătă dimineaţă pe cerul Capitalei. Potrivit specialiștilor, fenomenul este unul rar la nivel global. Oamenii au fotografiat cerul Capitalei, iar imaginile au devenit virale. 

"Fenomenul are legătură cu aerul cald care se manifesta la momentul respectiv în partea de sud a ţării. În aceste condiţii, pe fondul circulaţiei rapide a aerului la nivel orizontal se formau particule de aer care erau fortate să urce şi condensau. Această condensare pe o suprafaţă foarte îngustă formează acestă zonă noroasă circulară şi foarte bine delimitată atât la nivelul solului, cât şi în zona mai înaltă", a explicat directorul ANM Gabriela Băncilă, la România TV.

 

"Este un nor foarte spectaculos şi destul de rar. Nu pot spune momentan cum se numeşte, trebuie să verificăm datele cum s-a format. În principiu este un nor "monrning glory”. Se formează destul de simplu. Este ca un singur val la suprafaţa mării, dar în acest caz în atmosferă. Pe măsură ce înaintează apa, respectiv aerul se ridică, iar în spate coboară. Aerul acesta, pentru că are umiditate foarte mare, pe măsură de urcă, condensează şi formează norul acesta spectaculos. Nu este nimic spectaculos în afară de formă, nu produce precipitaţii. Astfel de fenomene sunt foarte rare, atât de rare încât nici nu ştim cum se formează, care este mecanismul. Este o singură regiune pe glob unde se pot prognoza, este vorba de Australia, pentru că acolo brizele marine, adică aerul împins de pe apă spre uscat produce astfel de nori. De altfel nu apare numai un singur nor de felul acesta, apar unul în spatele celuilalt. Pe glob sunt destul de rari“, a declarat climatologul Bogdan Antonescu la Digi24. 

Un val de aer polar a pătruns pe teritoriul României. Se anunţă vreme deosebit de rece în România de Ziua naţională, cu nori în jumătatea de sud a ţării, inclusiv la Bucureşti, şi însorită în restul ţării. 

Prognoza meteo de 1 Decembrie. Vreme rece şi precipitaţii slabe de Ziua Naţională a României

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
fenomen meteo ciudat Bucuresti nor ciudat Bucuresti prognoza meteo
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8705
RON
29 Sep
noapte 15 °
zi 22 °
Ultimele joburi adaugate
24 H