FENOMEN spectaculos la Galaţi. Dunărea pare că fierbe

Vântul bate cu putere, iar valurile ating câţiva metri şi apa înghite practic întreaga plajă. Iar la Galaţi, un fenomen rar i-a uimit pe oameni. Aburi denşi se ridică din Dunăre şi dau impresia că fluviul e în clocot.

RomaniaTV.net
25 oct. 2014, 07:56
FENOMEN spectaculos la Galaţi. Dunărea pare că fierbe

Pe litoral, plajele au fost pur şi simplu înghiţite de ape. Furtuna din largul mării a format valuri de câţiva metri înălţime care au făcut ravagii în calea lor. Mai mult decât atât, la malul mării, vântul bate cu peste 50-60 de km/oră.

Un fenomen spectaculos i-a speriat şi pe oamenii din Galaţi. Dunărea pare că a început să fiarbă. Aburi denşi se ridică din apă şi dau impresia că fluviul e în clocot. 

Fenomenul este rar şi e cauzat de schimbările bruşte de temperatură. Vremea e foarte rece, dar apa fluviului a rămas caldă şi se evaporă repede la suprafaţă. Vaporii de la suprafaţa fluviului dau impresia că apa fierbe.

 

INFORMARE METEO: Lapoviţă, ninsoare şi vânt puternic

ANM a emis o avertizare de vreme severă pentru toată ţara. În intervalul 25 octombrie ora 16 – 26 octombrie ora 12, în sudul ţării şi în special în judeţele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu şi Călăraşi, ploile se pot transforma în lapoviţă şi ninsoare. Vântul va continua să prezinte intensificări în sud-estul ţării şi pe crestele montane, cu viteze de 50…60 km/h, iar pe arii restrânse 60…70 km/h.

Temperaturi siberiene în România: -25 de grade Celsius. HARTA INDICELUI DE RĂCIRE

COMANDAMENT la Guvern. Ponta nu vrea ca „iarna să ne mai ia pe nepregătite”. Dragnea ameninţă cu sancţiuni 

VREMEA ÎN BUCUREŞTI: Ce ne aşteaptă în weekend. PROGNOZA METEO pe trei zile