Răstunare de situaţie în cazul fetiţei ameninţată prin 800 de mesaje! Cine o hărţuia online

Ancheta în cazul fetiţei din judeţul Galaţi ameninţată prin 800 de mesaje a fost finalizată de către poliţie, iar rezultatul i-a uimit pe anchetatori.

RomaniaTV.net
27 ian. 2020, 09:13
Răstunare de situaţie în cazul fetiţei ameninţată prin 800 de mesaje! Cine o hărţuia online

UPDATE: „Continuând verificările efectuate în cauză privind pe Faraoneanu Denisa Simona de 13 ani s-a stabilit că majoritatea mesajelor de amenințare și hărțuire primite pe aplicatiav Telonym au fost trimise de prietenul acesteia, numitul Sterian Adrian de 13 ani din com. Slobozia Conachi de pe contul acestuia de pe aplicația Telonym, iar parte fiind trimise chiar de pe contul persoanei vătămate, în contextul în care acesta stia calea de acces în acest cont. Totodată s-a stabilit că acesta îi trimitea paralel prin intermediul aplicației Instagram mesaje de susținere în încercarea de a o determina pe aceasta să țină mai mult la el, declarând că nu a dorit nici un moment să îi facă rău. De asemenea, în cauză s-a stabilit că un alt tânăr de 15 ani a trimis și el aproximativ 15 mesaje cu continut amenințător fiind prieten cu persoana vatamata, declarând că nu a avut intenția de a face rau fiind doar în joacă. Cu privire la cele două pers deja inculpați în cauză, procurorul de caz va dispune dacă se mai impune măsura controlului judiciar”, precizează Poliţia într-un comunicat.

Poliţiştii din Galaţi au aflat cine i-a transmis mesaje de ameninţare minorei de 13 ani din Galaţi, al cărei caz a ajuns în atenţia publică la începutul lunii ianuarie. 

„Este vorba despre doi copii, de 13 și 15 ani, unul elev la aceeași școală cu fata și vecin, iar celălalt, elev la un liceu din Galați. Ei sunt cercetați pentru amenințare, însă cel de 13 ani nu răspunde penal, iar cel de 15 ani, are răspundere limitată, potrivit legii.”, transmit poliţiştii gălăţeni. 

Pentru identificarea și prinderea lor, Poliția a făcut zeci de audieri, de interceptări și percheziții informatice, costul anchetei fiind uriaș. „M-a anunţat fiica mea că nepoţica mea de 13 ani primeşte nişte mesaje de pe o aplicaţie, mesaje de ameninţare cu violul, cu moartea. Mesajele au continuat, până la ora actuală sunt peste 700 şi ceva de mesaje. Am început şi eu să fac investigaţii. Mi-am dat seama că este cineva dintre vecini, pentru că ştia tot ce se întâmplă şi în afara casei, dar şi în casă, în dormitorul fetelor. Am ajuns cu bănuielile la un vecin”, a declarat presei, bunicul fetei. Bărbatul bănuit că ar fi scris mesajele se declară nevinovat și amenință familia fetei cu judecata, deoarece, spune el, se simte hărțuit,

Conform mesajelor din telefonul minorei, aceasta era ameninţată zilnic cu sute de mesaje, iar agresorul îi ştia fiecare mişcare. Imediat ce părinţii au aflat ce se petrece au anunţat de urgenţă poliţia. 

Citeşte şi: „Dacă nu vii în 15 minute te omor”. O fetiţă de 13 ani este ameninţată cu moartea prin 800 de mesaje

Minora avea instalată o aplicaţie pe telefon prin intermediul căreia putea primi mesaje anonime. Iniţial, anchetatorii au considerat că agresorul are vederea fix spre camera fetiţei şi au verificat vecinii de peste stradă, unde au găsit mai multe telefoane, binocluri, dar şi alte aparate telefonice.

Citeşte şi: Noi detalii în cazul minorei ameniţate cu moartea prin 800 de mesaje! Agresorii au fost prinşi


loading...
Partenerii noștri