Fiica lui Vladimir Putin a fugit din Olanda

Fiica lui Vladimir Putin a fugit din locuinţa în care stătea, în apropiere de Amsterdam, din cauza furiei populaţiei olandeze cu privire la zborul MH17. Maria Putin trăia în apropiere de aeroportul de pe care a decolat aeronava Boeing 777, care s-a prăbuşit în Ucraina, doborâtă, probabil, de separatiştii ruşi.

RomaniaTV.net
25 iul. 2014, 11:41
Fiica lui Vladimir Putin a fugit din Olanda

Maria Putin, fiica preşedintelui rus Vladimir Putin, în vârstă de 29 de ani, a renunţat la casa ei în valoare de 3 milioane de dolari, de lângă Amsterdam. Maria Putin locuia acolo cu prietenul ei de origine olandeză.

Fiica presedintelui rus a devenit o țintă a furiei populaţiei olandeze, deoarece se crede că Rusia ar fi implicată direct  în doborârea avionul Malaysia Airlines, în Ucraina, potrivit NYDailyNews.

În această catastrofă aeriană şi-au pierdut viaţa 192 de olandezi.

Activiştii ucraineni şi o parte a presei de dreapta au susţinut că Maria Putin, în vârstă de 29 de ani, care trăieşte de doi ani în Olanda împreună cu partenerul ei olandez, ar trebui sancţionată pentru presupusul rol jucat de tatăl ei în doborârea avionului. Însă mulţi au răspuns că ea nu ar trebui să plătească pentru faptele liderului de la Kremlin.

Citeşte şi PREMONIŢIA uluitoare a unui copil din avionul doborât în Ucraina: „Mamă, ce se-ntâmplă când se va PRĂBUŞI?”

Primarul oraşului Hilversum, Pieter Broertjes, de unde provin mai multe dintre victimele accidentului, a cerut miercuri expulzarea fiicei lui Putin, dar el a făcut ulterior un pas înapoi, calificându-şi singur apelul drept ‘imprudent’. Însă unii i-au sugerat să-şi prezinte demisia, cum este cazul site-ului de ştiri waarinholland.nl, care este de părere că dacă Maria Putin ar trebui expulzată, atunci şi regina Maxima Zorreguieta ar fi trebuit să plece de mult timp din Olanda.

Tatăl acesteia din urmă, Jorge Zorreguieta, a fost între anii 1979 şi 1981 ministru al agriculturii în Argentina pe vremea regimului de tristă amintire al generalului Jorge Videla, care-şi ucidea opozanţii aruncându-i de vii din avion în aşa-numitele ‘zboruri ale morţii’. Regina Olandei şi tatăl ei susţin că la vremea aceea nu au ştiut nimic despre aceste crime, dar pe site-ul mai sus menţionat se exprimă îndoiala că ei spun adevărul.

În anul 2002, Maxima Zorreguieta s-a măritat cu prinţul moştenitor al Olandei, Willem-Alexander, devenit rege în 2013 după abdicarea mamei sale, regina Beatrix.

Activiştii ucraineni şi unii olandezi au publicat pe internet fotografii cu presupusul ‘apartament de lux’ în care locuieşte Maria Putin, dezvăluind şi adresa acestuia odată cu îndemnul la desfăşurarea de manifestaţii în acel loc. În consecinţă, poliţia a fost trimisă acolo, dar deocamdată nu a venit nimeni să protesteze.

Citeşte şi Se ŞTIE CINE a DOBORÂT avionul malaezian. Ce spun autorităţile ucrainene

Şi pe Twitter au apărut unele postări agresive cu apeluri la expulzarea fiicei lui Putin, dar majoritatea celor care s-au exprimat pe acest subiect sunt de părere că ea ar trebui lăsată în pace.

Pe de altă parte, presa olandeză scria joi că autorităţile locale din oraşele Voorschoten şi Noordwijk nu mai ştiu nimic de Maria Putin şi nu au nicio dovadă că ea ar mai fi acum acolo.