Filmul uciderii studentei indiene. După ce au violat-o, agresorii au vrut să o calce cu autobuzul

Violatorii studentei care a decedat sâmbătă în India au încercat să treacă peste ea cu autobuzul în care au comis agresiunea, a anunţat presa miercuri, citând un raport al poliţiei, relatează AFP

RomaniaTV.net
02 ian. 2013, 10:21
Filmul uciderii studentei indiene. După ce au violat-o, agresorii au vrut să o calce cu autobuzul

Prietenul studentei, bătut cu bare de fier şi aruncat din autobuz a reuşit la timp să o scoată din raza autobuzului cu care agresorii se pregăteau să o accidenteze, potrivit raportului de 1.000 de pagini al poliţiei, care urmează să fie prezentat justiţiei joi, transmite Mediafax.

Potrivit mai multor publicaţii şi posturi de televiziune, tânăra, decedată sâmbătă seara în urma violului produs la 16 decembrie, i-a muşcat pe cei trei agresori ai săi pentru a încerca să scape.

Muşcăturile, precum şi sângele, sperma şi firele de păr, dar şi mărturia prietenului acesteia ar trebui să constituie probe suficiente împotriva acuzaţilor, potrivit presei şi unor surse poliţieneşti.

Şase persoane au fost arestate. Cinci bărbaţi urmează să fie judecaţi joi pentru crimă şi viol în faţa unui tribunal special.

Ministrul de Interne, Sushilkumar Shinde, a anunţat marţi că suspecţii riscă pedeapsa cu moartea dacă vor fi găsiţi vinovaţi.

Cel de-al şaselea acuzat, care are 17 ani, urmează să fie judecat de un tribunal pentru minori, dar a fost supus unui examen osos pentru a i se verifica vârsta, a declarat miercuri pentru AFP un purtător de cuvânt al comandamentului poliţiei din Dehli.

„Femeia şi prietenul ei au fost dezbrăcaţi şi aruncaţi afară din autobuz”, a afirmat cotidianul The Indian Express. „Prietenul ei a dat-o la o parte atunci când a văzut că autobuzul mergea înapoi pentru a o călca”.

Potrivit The Times of India, unul dintre elementele de acuzare pe care intenţionează să le prezinte poliţia se referă la distrugerea probelor de către şoferul autobuzului, care a participat la viol: potrivit raportului, acesta din urmă a încercat să spele vehiculul şi a ars îmbrăcămintea smulsă de pe victimă.

Natura deosebit de violentă a acestui atac a condus la o exploziei a furiei, până acum stăpânită, în India împotriva agresiunilor şi violurilor comise fără a fi pedepsite.

În faţa valului de indignare şi condamnării internaţionale, premierul Manmohan Singh a promis să crească pedepsele prevăzute pentru autorii agresiunilor sexuale.