Final de carieră pentru Simona Halep?! Pedeapsa minimă pe care o va primi sportiva depistată dopată

Simona Halep și-ar putea încheia cariera de sportiv profesionist la doar 31 de ani, pe fondul scandalului de dopaj. Agenția Națională Anti Doping (ANAD) a dezvăluit care ar putea fi pedeapsa minimă pe care ar urma să o primească fostul lider mondial din tenis. 

24 oct. 2022, 20:17
Final de carieră pentru Simona Halep?! Pedeapsa minimă pe care o va primi sportiva depistată dopată
Simona Halep a plecat în America să câștige US Open

Sportiva din Constanța este suspendată provizoriu din circuitul WTA. Ea așteaptă decizia din partea Agenției Mondial Antidoping, după ce a fost depistată cu o doză mică de Roxadustat în corp, la testele anti-doping efectuate la US Open.

Simona Halep riscă să primească o pedeapsă de minimum 12 luni suspendare, indiferent de dovezile aduse sau de intenția faptului comis. Dacă totuși se va stabili că a existat intenție, atunci campioana de la Roland Garros (2018) și Wimbledon (2019), riscă să absenteze de pe teren până la 4 ani, scrie DigiSport.

„Dacă un sportiv sau o altă persoană poate demonstra, într-un caz particular, că nu i se poate imputa vinovăția sau neglijența, perioada de suspendare altfel aplicabilă va fi eliminată, în conformitate cu legislația în vigoare”, a explicat Cristian Jura, membru al Diviziei Antidoping a Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, potrivit sursei citate.

Sportiva în vârstă de 31 de ani a promis că va lupta până la capăt pentru a-și demonstra nevinovăția. Din nefericire, în ultimii ani, cariera sa a intrat pe o pantă descendentă, din punct de vedere al performanțelor.

Sfatul lui Ion Țiriac pentru Simona Halep, prinsă cu substanțe interzise în corp

 

Ion Țiriac, fost președinte al Federației Române de Tenis, a mai precizat că Halep se află mai degrabă la apusul carierei și că o astfel de decizie, dacă se va menține, va atârna foarte greu pentru ea.

„Nu mai are 20 de ani. Are o vârstă foarte tânără, dar totuşi în a doua jumătate a vârstei pentru sport.

Greu… Nu ştiu cum a fost găsită vinovată, unde sunt probele. Foarte probabil, trebuie să-şi angajeze nişte legalişti care să sape cât se poate de adânc în această problemă”, a declarat Țiriac, pentru Observator News.