Finala Cupei României se amână, după decesul lui Patrick Ekeng

Finala Cupei României, pe care Dinamo urma să o dispute marţi cu CFR Cluj, se va amâna, după decesul fotbalistului Patrick Ekeng, a anunţat vineri seara FRF.

RomaniaTV.net
06 mai 2016, 21:49
Finala Cupei României se amână, după decesul lui Patrick Ekeng

Finala Cupei României se va amâna pentru o dată ce va fi stabilită ulterior, a anunţat Gabriel Berceanu, purtătorul de cuvânt al FRF, la Dolce Sport.

Berceanu a precizat că se ia în calcul amânarea tuturor competiţiilor organizate de FRF – Liga a II-a, Liga a III-a şi juniori – care erau programate în acest weekend, în semn de doliu după tragedia de la partida Dinamo – Viitorul. Despre disputarea partidelor din Liga I, Berceanu a subliniat că o decizie privind amânarea acestora aparţine LPF, care este organizatoarea competiţiei.

Fotbalistul dinamovist Patrick Ekeng a murit vineri seara, după ce s-a prăbuşit pe teren în minutul 70 al partidei cu Viitorul, din etapa a 10-a a play-off-ului Ligii 1. Fotbalistul a căzut pe gazon din senin şi a părut că se sufocă, iar medicii echipei Dinamo au intervenit pentru a-l ajuta să nu-şi înghită limba. Până la intervenţia ambulanţei aflate la stadion s-au scurs mai bine de două minute şi apoi alte trei până când ambulanţa a plecat cu fotbalistul la spital. Cât timp Ekeng a stat întins pe gazon, nu s-au efectuat manevre de resuscitare, acestea începând manual abia în ambulanţă şi fiind efectuate de medicul echipei Dinamo, Liviu Bătineanu.

Citeşte şi Ambulanţa care l-a transportat pe Ekeng de la stadion la spital nu era una de intervenţie, ci de transport (surse)

 

Citeşte şi Tragedie în Liga 1. Dănciulescu, după moartea lui Ekeng: Parcă suntem BLESTEMAŢI