Firea acuză DSP că a blocat testarea pentru anticorpi de pe Arena Naţională. „Ne-au spus să închidem pentru că ne fac dosar penal”

Gabriela Firea, edilul Capitalei, a vorbit, în direct, la România TV despre motivul pentru care a fost blocată testarea pentru depistarea persoanelor care au făcut anticorpi în urma infectării cu noul coronavirus. Primarul general a explicat că Direcţia de Sănătate Publică a oprit testarea pe care municipalitatea voia să o realizeze pe Arena Naţională, deşi inspectorii spuseseră că vor trimite avizul în câteva zile.

RomaniaTV.net
05 aug. 2020, 18:03
Firea acuză DSP că a blocat testarea pentru anticorpi de pe Arena Naţională. „Ne-au spus să închidem pentru că ne fac dosar penal”

Primarul general a explicat că a ales Arena Naţională deoarece nu exista niciun risc de contaminare.

„Au venit de la DSP şi au spus că arată foarte bine. Au spus că ne trimit avizul scris în câteva zile. Toate circuitele sunt respectate. În momentul în care am început proiectul şi bucureştenii au fost invitaţi, au venit peste noi şi ne-au spus să închidem pentru că ne fac dosar penal”, a precizat Gabriela Firea la România TV.

Raed Arafat explică de ce restaurantele, cinematografele şi teatrele sunt încă închise. „Sunt la cel mai mare nivel de transmitere”

Edilul Capitalei a acuzat Ministerul Sănătăţii că nu a făcut între timp această testare de anticorpi.

„Suntem singura ţară din Europa care nu a făcut niciun screening pentru a afla nivelul de imunizare la nivelul populaţiei”, a menţionat edilul Capitalei.

Ce trebuie să ştii dacă mergi în vacanţă. Medicul pediatru Mihai Craiu: „80% dintre copii au luat coronavirus de la părinţi”

De asemenea, Gabriela Firea a explicat că Primăria Capitalei, prin ASSMB, continuă testarea pentru depistarea infecţiilor cu noul coronavirus în cazul bucureştenilor care pleacă în vacanţă.

Gabriela Firea, la România TV: „Grija prefectului de Bucureşti este să facă abuzuri. A primit ordin de la PNL să atace”