Flashmob în faţa sediului PSD Sibiu: Oamenii au adus garoafe albe şi foi cu citate din Regele Mihai VIDEO

Un nou flashmob a avut loc, sâmbătă, în faţa sediului PSD din Sibiu, protestul fiind complet mut, în semn de respect pentru funeraliile Regelui Mihai. Participanţii au adus garoafe albe şi foi pe care au scris citate din discursurile Regelui Mihai.

16 dec. 2017, 11:20

Protestatarii s-au strâns în faţa sediului PSD Sibiu la ora prânzului, ca de obicei, pentru al şaselea flashmob pentru apărarea Justiţiei.

Întrucât protestul a avut loc în ziua înmormântării Regelui Mihai, organizatorii au făcut apel la protestatari să aducă citate din discursurile Regelui Mihai şi garoafe albe, iar protestul a fost complet mut.

Flashmob-ul a fost dedicat Regelui Mihai.

„Chiar dacă suntem sau nu suntem regalişti, demnitatea şi onestitatea Regelui nu pot fi negate de nimeni, indiferent de convingerea politică. Ne-am dori ca cei care acum ne conduc să înveţe măcar un minim de decenţă de la Majestatea Sa, Regele Mihai”, a fost apelul organizatorilor la care au răspuns peste 200 de persoane.

„România e o ţară pe care am luat-o cu împrumut de la copiii noştri”, „Morala la noi ar trebui ridicată”, „Nu va veni nimeni de altundeva să ne aducă binele”, sunt doar câteva dintre citatele pe care protestatariii le-au scris pe foi de hartie.

În centrul protestatarilor, în zona „liberă de corupţie” pe care au decretat-o, au stat două scaune negre pe care a fost aşezat portretul Regelui Mihai şi o candelă. La finalul protestului, floriile au fost aşezate pe scaunele respective şi sub acestea.

protestul mut de la Sibiu, de tipul „sit-in” a fost demarat încă de luni şi a durat 60 de ore neîntrerupte. Ulterior, protestul a fost suspendat în semn de respect pentru regele Mihai, însă, zilnic, la prânz, este organizat un flashmob.

Sibienii prtestează faţă de modificarea legilor justiţiei, manifestarea fiind oorganizată de comunitatea Facebookk „Vă vedem din Sibiu”.