Floarea care aduce ghinion în casă. De ce nu este bine să o ţii în încăpere

Floarea care aduce ghinion în casă. Mirosul îmbietor al florilor poate fi foarte primitor atunci când pășești pentru prima dată într-un cămin. Ei bine, există anumite plante pe care este mai bine să nu le ții în casă. Îți vor aduce doar ghinion.

27 iun. 2022, 18:43
Floarea care aduce ghinion în casă. De ce nu este bine să o ţii în încăpere
Floarea care aduce ghinion în casă

Floarea care aduce ghinion în casă. Chiar dacă s-au descoperit și o mulțime de beneficii ale acestei plante, se crede că are o influență negativă asupra corpului uman. Este vorba despre ficus. Planta eliberează cauciuc în aer. Această floare are o energie specială.

Floarea care aduce ghinion în casă

S-a remarcat, de asemenea, că această plantă poate absorbi unele substanțe nocive. Acest lucru se datorează faptului că frunzele sale conțin enzime speciale, care se pot așeza pe pereții laringelui și ai tractului respirator inferior și în unele cazuri poate provoca astm. De asemenea, ar trebui să fii extrem de atent dacă în casă sunt copii sau animale.

De exemplu, chinezii cred că ficusul este un simbol al confortului. Locuitorii din Thailanda au ridicat o floare de ficus la rangul de simbol al statului, datorită frumuseții ei. Alte persoane cred că ficusul poate elimina negativitatea, însă majoritatea sunt de părere că această plantă aduce numai ghinion în gospodării.

Citeşte şi: Top 7 plante aducătoare de noroc. Ce plante trebuie să ai în casă dacă vrei să ai noroc la bani, în dragoste, în carieră sau dacă vrei să îndepărtezi energiile negative

Plantele care îți cresc oxigenul din casă

NASA a efectuat un studiu ale cărui rezultate arată care sunt cele mai eficiente plante în filtrarea aerului pe care îl respirăm. Acestea elimină produsele chimice, precum mucegaiul sau praful, iar aerul devine mult mai curat.

  • Crinii sau „Mauna Loa” Spathiphyllu. Această plantă este cunoscută pentru eliminarea toxinelor și substanțelor chimice din aer, precum formaldehida și tricloretilena, însă este și foarte estetică.
  • Aloe. Este o plantă care eliberează oxigen și absoarbe monoxid de carbon, dioxid de carbon și formaldehida. O singură plantă poate înlocui nouă purificatoare de aer.
  • Planta Șarpe (cunoscută şi ca „limba soacrei”). Are nevoie de multă lumină pentru a face fotosinteza. În timpul nopții, planta șarpe elimină toxinele din aer și face aerul din casă mult mai respirabil.
  • Crassula ovata sau „planta banilor”. Este o plantă renumită pentru capacitatea sa de a elimina substanțele chimice și alți poluanți din aer, în special benzen, formaldehidă, xilen și toluen. Aveţi grijă că este toxică pentru pisici, câini și copii mici dacă frunzele sale sunt ingerate.
  • Gerbera (Gerbera Jamesonii). Este adesea folosită ca un element decorativ în grădinărit. Cu toate acestea, Gerbera este, de asemenea, distinctă pentru capacitatea sa de a produce cantități mari  de oxigen pe timp de noapte, eliminând în același timp substanțe chimice nocive, cum ar fi benzenul și tricloretilena. Benefic pentru cei care suferă de apnee în somn și tulburări de respirație, păstrați-o pe noptieră pentru un somn mai bun.