Florin Cîţu anunţă controale la Primăria Capitalei: „Nimeni n-a mai călcat pe acolo de 10 ani”

Florin Cîţu, ministrul Finanţelor Publice, a anunţat că va trimite o inspecţie economico-financiară la Primăria Capitalei, condusă de Gabriela Firea. Conform acestuia, în ultimii 10 ani "nimeni nu a mai călcat pe acolo să vadă cum sunt cheltuiţi banii românilor"    

RomaniaTV.net
27 ian. 2020, 18:49
Florin Cîţu anunţă controale la Primăria Capitalei: „Nimeni n-a mai călcat pe acolo de 10 ani”

„Sunt 4.500 de angajați în cele 18 companii municipale, mulți dintre ei au fost detașați, sunt multe probleme acolo”, a anunțat Florin Cîțu, luni seară, la Digi24.

Ministrul Finanţelor Publice a cerut data la care a fost făcută ultima inspecţie economico-financiară la Primăria Bucureşti deoarece a considerat ciudată situaţia în care primăria s-a împrumutat pe 20 de ani pentru a plăti subvenţia la energie, deşi avea bani în buget.

„Am cerut o situație să văd când a fost ultima oară o inspecție economico-financiară la Primăria București. Pentru că mi se pare ciudat să ai bani în buget pentru subvenție, dar apoi să te împrumuți pe 20 de ani să plătești subvenția la energie, de exemplu”, a completat ministrul Finanțelor.

Citeşte şi: România se împrumută anul acesta mai mult decât a făcut-o în timpul crizei. Cum justifică situaţia ministrul Finanţelor

„Aș vrea să văd cine a evaluat execuția bugetară. Și am aflat, surprins, că n-a mai fost o inspecție economico-financiară, n-a mai fost evaluată de la MFP, Primăria Capitalei de 10 ani de zile. Nimeni n-a mai călcat pe acolo să vadă cum sunt cheltuiți banii românilor la bugetul Capitalei”,  a adăugat ministrul.

Citeşte şi: Viorica Dăncilă îi cere explicaţii ministrului Finanţelor. „Când am plecat, deficitul era de 2,8%”

Cîțu a adăugat faptul că va fi o analiză la toate companiile de stat pentru a observa cum au fost cheltuiţi banii publici, acesta a precizat că nu este în regulă ca la companiile municipale din subordinea Capitalei să fie acordat 87% din buget pentru salarii.