Florin Cîţu, anunţ de ultimă oră despre cumulul pensiei cu salariul. „Susţinem interzicerea acestui lucru”

Preşedintele PNL a declarat vineri că mai există interes pentru proiectul legii pensiei şi ar vrea ca în interiorul coaliţiei să existe mai multă transparenţă cu privire la acest subiect.

07 ian. 2022, 18:18
Florin Cîţu, anunţ de ultimă oră despre cumulul pensiei cu salariul. „Susţinem interzicerea acestui lucru”

Florin Cîţu a fost întrebat dacă în interiorul coaliţiei mai există susţinere pentru proiectul legii pensiilor, care prevede rămânerea în activitate până la 70 de ani.

“Da, există. Interzicerea cumului de pensie în continuare este un proiect pe care noi îl susţinem pentru că pe de o parte se vorbeşte foarte mult de pensiile speciale, dar toată lumea uită că e o altă formă aici, similară cumulul pensiei cu salariu şi aici noi susţinem interzicerea acestui lucru”, a precizat preşedintele PNL, Florin Cîţu, conform News.ro.

Citeşte şi: Pensii 2022. Peste 300.000 de pensionari vor primi pensii mai mici cu 10%, în ianuarie! Care sunt cei vizați

Florin Cîţu anunţă ce se întâmplă cu pensiile speciale. „Este natural, vom scăpa de pensiile speciale”

Fostul a explicat că în cadrul reformei pensiilor vor fi stabilite aceste aspecte.

“Sunt multe din aceste teme care vor fi discutate în reforma pensiilor. De exemplu, problema pensiilor speciale va fi corectată automat acolo pentru că cine avea curiozitatea să citească PNRR e foarte clar că e o condiţie a reformei pensiilor care spune că toate pensiile în noul sistem vor fi bazate pe contributivitate. Deci, este natural, vom scăpa de pensiile speciale”, a declarat Florin Cîţu, potrivit sursei citate.

Citeşte şi: Marius Budăi, veste bună pentru pensionari. „Încercăm să mai facem o majorare a pensiilor”

Preşedintele PNL a mai spus că îşi doreşte mai multă transparenţă în coaliţie.

“Sunt sigur că împreună vom găsi soluţii pentru că dacă ne interesează cetăţeanul, ne interesează românii, atunci vom găsi cele mai bune soluţii, dar vreau mai multă transparenţă şi asta e ceea ce o să cer în coaliţie”, a mai afirmat liderul PNL.

Citeşte şi: Zile mai puţine de carantină şi izolare a românilor depistaţi cu COVID-19. Se face diferenţă între cei vaccinaţi şi cei nevaccinaţi DOCUMENTUL OFICIAL