Florin Cîţu anunţă cu cât vor fi plătiţi medicii de familie care se implică în campania de vaccinare anti-COVID: Am suplimentat fondurile

Florin Cîţu a anunţat la finalul şedinţei de Guvern din 28 aprilie cu cât vor fi plătiţi medicii de familie care se implică în campania de vaccinare anti-COVID, precizând că au fost suplimentate fondurile.

28 apr. 2021, 17:13
Florin Cîţu anunţă cu cât vor fi plătiţi medicii de familie care se implică în campania de vaccinare anti-COVID: Am suplimentat fondurile
Florin Cîţu anunţă cu cât vor fi plătiţi medicii de familie care se implică în campania de vaccinare anti-COVID: Am suplimentat fondurile

Florin Cîțu a anunţat că Guvernul a adoptat ordonanța de urgență privind suplimentarea fondurilor pentru medicii de familie care se implică în campania de vaccinare.

Florin Cîţu: Am suplimentat fondurile

Citeşte şi Florin Cîţu: Accelerăm campania de vaccinare, vrem să redeschidem ţara la 1 iunie. Discuţii cu Barna după scandalurile de la Iaşi şi Bucureşti

„În primul rând, astăzi, a fost adoptată o ordonanță de urgență care va suplimenta fondurile pentru medicii de familie. Sunt cei 40 de lei pe inoculare”, a anunțat premierul la briefingul de presă, după ședința de Guvern de miercuri.

Potrivit unui comunicat, solicitarea MS de a crește cuantumul de la 30 de lei/persoană vaccinată la 40 de lei a fost aprobată. Astfel, ordonanța de urgență aprobată astăzi pentru modificarea și completarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 3/2021 privind unele măsuri pentru recrutarea şi plata personalului implicat în procesul de vaccinare împotriva COVID-19 şi stabilirea unor măsuri în domeniul sănătății prevede, printre altele, majorarea tarifului pentru inocularea vaccinului împotriva COVID-19 administrat de către medicii de familie, de la 30 de lei/persoană vaccinată la 40 de lei/inoculare.

Acest tarif cuprinde consultația medicală realizată de medicul de familie, administrarea serului, precum și monitorizarea și raportarea reacțiilor adverse postvaccinare. Modificarea tarifului este justificată de suplimentarea materialelor sanitare și a echipamentelor de protecție utilizate în cabinetul medicului de familie. Tarifele vor fi valabile până la data de 30 septembrie 2021.

Reamintim că Valeriu Gheorghiţă a anunţat în cadrul conferinţei de presă de marţi, 27 aprilie, că medicii de familie vor începe să vaccineze împotriva coronavirusului din 4 mai.

„Din 4 mai începe vaccinarea în cabinetele medicilor de familie. Astăzi şi mâine se distribuie primele doze de la Johnson & johnson. Pe 30 aprilie vom primi următoarea transă de vaccin johnson & johnson „, a precizat Valeriu Gheorghiţă.

Peste 3.000 de medici și-au arătat disponibilitatea de a se implica în procesul de vaccinare.

Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii şi vicepreşedintele Comitetului de coordonare a activităţilor privind vaccinarea, a anunţat că România se află pe locul 4 la nivel european în ceea ce privește persoanele vaccinate cu ambele doze de vaccin.

De la debutul campaniei de vaccinare au fost vaccinate 3.147.573 de români, dintre care 2.434.180 cu vaccinul produs de Pfizer, 291.941 de români cu Moderna, iar cu vaccinul produs de AstraZeneca 421.452.

Citeşte şi Florin Cîţu: „Avem în faţă un weekend greu. Din partea noastră nu s-a schimbat nimic, avem aceleaşi reguli în vigoare”